Tre år på rad har Ola Stokkeland og Geir Inge Sirnes ved Bryggerhuset i Kvinesdal booket inn artister til konsert i pinsen. I år utvides arrangementet til to dager slik at pinsehelgen blir en festivalhelg ved Bryggerhuset.

DUOEN ER spesielt godt fornøyd med å slippe nyheten om at de har sikret seg besøk av sanger og gitarist Chris Thompson, som av mange regnes som «stemmen» i det legendariske Manfred Mann's Earth Band.

Chris Thompson spiller på pinseaften, 19. mai, og arrangørene lover gjenhør med mange slagere som «Davy’s On The Road Again», «Blinded By The Light» og «Mighty Quinn», for å nevne noen.

Men Stokkeland og Sirnes har nok et artistslipp å by på. Mange i distriktet vil nok huske det lokale bandet Heltan som ga ut albumet «Kvinnelige kvinner» i 1995. Heltan gjenforenes i Kvinesdal denne helgen.

Chris Thompson er headliner på neste års festival på Bryggerhuset i Kvinesdal. Foto: Hans Olav Elsebø/ Wikipedia

I 2016 VAR det Charlie Rackstead &The Sticklesbergen Ramblers med radioheltene Rune Nilson og Torfinn Borkhus som var hovedtrekkplasteret. I år var Stavangerkameratene headliner.

– Vi booket dem før det tok av med bandet i fjor høst. Vi var kjempeheldige, smiler Stokkeland.

Han og Sirnes synes det er kjempeartig at bandet bruker klipp fra konserten i Kvinesdal i pinsen på sin egen promoteringsvideo.

BRYGGERHUSET opplever allerede stor pågang fra folk som er ivrige etter å sikre seg billetter.

Til årets konsert ble det lagt ut 650 billetter for slag. Alle disse var solgt seks måneder før arrangementet. I 2018 utvides arrangementet, som nevnt, og antall billetter som legges ut for salg blir 650 for hver av festivaldagene, altså 1.300 til sammen.

– Det er mye arbeid for én kveld, så vi fant ut at vi like gjerne kunne ha konserter to dager på rad, sier Stokkeland.

Det er mye arbeid for én kveld, så vi fant ut at vi like gjerne kunne ha konserter to dager på rad

MÅLGRUPPEN er litt forskjellig for de to kveldene. Fredag kveld den 18. mai tilrettelegges det fortrinnsvis for et yngre publikum med rockeband.

Da går blant andre det lokale bandet King Romeo med Tor Vidar Rennestraum i spissen på scenen. I tillegg kommer Powerride fra Kristiansand, samt Heatseakers. Dessuten gjester britiske Krissy Mathews Kvinesdal og Bryggerhuset for fjerde gang.

– Han er noe av det råeste på gitarspill, skryter Stokkeland.

Han forteller at bekjentskapet med Mathews startet ved en ren tilfeldighet da artisten spilte på Bryggerhuset for overnatting.

– Vi fikk helt bakoversveis. For et gitarspill, sier Stokkeland.

Lørdagen regner arrangørene med at det kommer et mer voksent publikum. I tillegg til hovedattraksjonene som allerede er nevnt, kommer Tor Arve og han André og Geir å di.

– I år kommer vi dessuten til å selge VIP-billetter til firmaer, opplyser Stokkeland.

Han er noe av det råeste på gitarspill