Kultursjef Jan Schou i Kvinesdal kommune syns det er stas at en ung kvindøl er tatt med i det gode selskap i konkurranse med alle landets kulturskoler. 12 år gamle Tomine Høydals flotte nissebilde skal pryde desember måned i Kulturskolekalenderen for neste år.

– Vi gratulerer Kvinesdal Kulturskole ved kunst- og håndverklærer Beate Omland og ikke minst eleven med det flotte nissebilde. Dette er stas, skriver kultursjefen i en utsendt pressemelding.

Dette er stas.

Tomine Høydal har markert seg med kunstbidrag på UKM både i fjor og i år. Begge årene har hennes bidrag blitt plukket ut til fylkesutstillingen.

Kunstneren: Tomine Høydal (12) - her fotografert under årets UKM-fylkesutstilling. Foto: Cecilie Nilsen

Variasjon i kunstnerisk utrykk og teknikker, geografisk spredning og estetisk utforming det vil si at elevarbeid skal passe sammen har juryen vektlagt når de har plukket ut årets bidrag til kalenderen.

– Det er i tillegg viktig for oss at Kulturskolekalender benyttes som undervisningsmateriell og ikke minst som inspirasjon og idébanken for lærer og elev. Kulturskolekalenderen er også et viktig utstillingsvindu som speiler både bredden og kvaliteten i faget. I tillegg bidrar kalenderen til synliggjøring av faget visuell kunst i kulturskolen, grunnskolen og i lokalsamfunnet, påpeker jurymedlemmene Siri Singsaas og Fabiola Charry i et brev som blant annet er sendt til Kvinesdal kulturskole.

Det er valgt ut til sammen 58 elevarbeid fordelt på måneder, samt forside, bakside av forside og bakside. 58 av 61 kulturskoler som sendte bidrag har fått plass i kalenderen.