– Jeg begynte å stusse. Det tok en stund før det gikk opp for meg at det faktisk var en kenguru, sier Sebastian Malmstrøm til Agderposten.

Han tok opp telefonen sin og begynte å filme det hoppende dyret. På opptaket kan man tydelig høre at passasjerene i bilen var mildt sagt fjetret over det de så.

– «Det e f**n mæ en kenguru!» utbryter de.

Se den elleville videoen her:

Et uvanlig syn i sommernatta

Sebastian og noen kompiser var på vei hjem fra fest natt til søndag da de støtte på den hoppende kenguruen rundt klokken 01.30.

– «Skal vi ringe noen,» hører vi kameratene diskuterer.

OVERRASKET: Sebastian Malmstrøm trodde ikke sine egne øyne da han og kameratgjengen møtte en hoppende kenguru langs landeveien i Gjerstad. Foto: Privat

De ringte. For midt i nattesøvnen ble dyreansvarlig i Den Lille Dyrehage, Nils Harald Reiersen, vekket av et fnisende festfølge langs en landevei i Gjerstad.

– Jeg ble vekket i natt, ja, bekrefter Nils Harald.

IKKE LET: Dyreansvarlig i Den Lille Dyrehage ber publikum ha forståelse for at kenguruen fort blir stresset dersom folk starter egne leteaksjoner, selv om det er godt ment. Foto: Frank Johannessen

Har lett siden i natt

Han bekrefter også at kenguruen tilhører Den Lille Dyrehage, for selv om det er mye rart i Gjerstad, er det, så vidt han vet, ikke kenguruer andre steder enn hos dem.

– Vi har vært ute og lett siden vi fikk telefon i natt, sier han.

Foreløpig har ikke letingen gikk resultater, men Nils Harald er helt sikker på at den vil komme hjem til slutt.

Ikke gå ut og let etter kenguruen for å komme nær den

Nils Harald Reiersen Den Lille Dyrehage

– Vi gjør alt vi kan for å løse dette, sier han.

Samtidig kommer han med en bønn og sterk oppfordring til publikum:

– Ikke gå ut og let etter kenguruen for å komme nær den eller filme den. Det vil stresse kenguruen og føre den lenger bort. Vi trenger at den finner roen der den er slik at vi kan få den hjem igjen, sier han.