Politiet har opprettet straffesak etter at tre av løperbrødrene Ingebrigtsen anklaget faren Gjert for voldsbruk i en aviskronikk.

I forrige uke kom det fram opplysninger fra Henrik, Filip og Jakob Ingebrigtsen gjennom en kronikk i VG, som gjorde det naturlig for politiet å undersøke om det er rimelig grunn til å igangsette etterforskning.

– Vi har gjort flere innledende undersøkelser, og informasjon som har kommet fram har gjort at vi nå har opprettet en straffesak. Det er opprettet sak på straffelovens paragraf 282 – mishandling i nære relasjoner, sier politiinspektør Terese Braut Våge i Sør-Vest politidistrikt en pressemelding.

– Det betyr at vi nå er i en etterforskningsfase, hvor formålet med etterforskningen er å avdekke om det foreligger straffbare forhold. I en etterforskning skal politiet være objektive.

Når en person har status som mistenkt, skal etterforskningen søke å klarlegge både det som taler mot ham og det som taler til fordel for ham, utdyper Braut Våge.

Politiet har på nåværende tidspunkt ikke ytterligere opplysninger i saken.

– Jeg vil understreke at etterforskning av saker som gjelder mishandling i nære relasjoner er saker som av sin natur krever grundig etterforskning over noe tid. En sentral del av etterforskningen vil være avhør. Politiet kan ikke kommentere innhold i avhør all den tid saken er under etterforskning, og det er derfor begrenset hvor mye informasjon vi har å dele i tiden framover, sier politiinspektøren.

(©NTB)