Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 26. oktober, ifølge NTB:

Minst 22 døde og mange såret i masseskyting i Maine

Minst 22 personer er drept og mellom 50 og 60 såret i forbindelse med en masseskyting i Lewiston i Maine onsdag, får amerikanske medier opplyst. Ingen er pågrepet.

Politiet leter etter en navngitt gjerningsperson som beskrives som væpnet og farlig. Han er skyteinstruktør og har nylig vært inne til behandling på en psykiatrisk klinikk, skriver AP.

Enighet mellom Ford og streikende bilarbeidere

Fagforeningen United Auto Workers (UAW) opplyser at de er enige med Ford om en tariffavtale. Bilstreiken i landet har pågått siden 14. september.

Avtalen trenger godkjenning fra ledelsen i fagforeningen før den kan tre i kraft, skriver CNBC, som først omtale enigheten. Den må også ratifiseres av et flertall av selskapets 57.000 fagorganiserte ansatte. Avtalen strekker seg over fire år.

Streiken startet 14. september og gjelder ansatte hos de tre store bilprodusentene i USA – Ford, General Motors og Stellantis.

Netanyahu lover svar på hvordan Hamas-angrepet kunne skje

Israels statsminister Benjamin Netanyahu erkjente onsdag at han blir nødt til å «gi svar» om sikkerhetsproblemene som ble avdekket i Hamas' angrep 7. oktober.

– Vi vil undersøke i detalj og komme til bunns i det, sa Netanyahu onsdag. Han og regjeringen har blitt gjenstand for omfattende kritikk fra opposisjonen og pressen etter at Hamas-krigere tok seg gjennom landets grensegjerder.

– Feilen vil bli undersøkt, og alle vil måtte svare for seg, inkludert meg. Men alt dette vil skje senere, sa Netanyahu i en TV-sendt tale.

Politiet etterforsker dødsfall i Sarpsborg

Politiet i Øst er natt til torsdag på en adresse i Sarpsborg. Årsaken er et dødsfall onsdag kveld, som politiet ønsker å undersøke nærmere. Ifølge VG er en bolig sperret av, og kriminalteknikere jobber på stedet.

– Politiet ønsker å gjøre noen undersøkelser på stedet, sier operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt til avisen. Politiet har for øyeblikket ikke mistanke om at det har skjedd noe straffbart.

– Per nå er det ikke noe som tyder på det, men det er noen omstendigheter som er uklare, så vi ønsker å utelukke det, sier operasjonslederen.

(©NTB)