– Både fredag og lørdag ettermiddag gis det tilbud for alle, fra de yngste til de eldste. Det blir alt fra lek og aktiviteter til salmesang og fra korsatser for ungdom til klassiske korsatser for erfarne korsangere. På søndag kan de som vil være med som forsangere på friluftsgudstjenesten ved Lista fyr. Det blir det eneste offentlig presentasjon av helgens korarbeid, skriver Bryan Breidenthal i en pressemelding til avisen.

Lederkurs

I tillegg til at folk skal få synge, er det også lagt opp til korlederkurs for ungdommer og unge voksne i alderen 14 til 24 år.

– Ungdommen som blir med på kurset vil lære masse forskjellig om å dirigere kor og å lede sang-grupper. De skal blant annet lære om notelesing og taktering og om sangteknikk og klangbehandling, forteller Breidenthal, som selv blir kursleder.

For de som vil lære mer om lyd- og film, blir det et eget kurs for dette. Dette er det Richard Fossland som står bak. Begge de to kursene starter torsdag og krever påmelding, men ingen av dem koster noe å være med på, ifølge Breidenthal.

– Det er påmeldt tilreisende fra Malvik i nord til Ålesund og Stavanger i vest, sier han.

Samarbeid

Både kurs og korhelg er en del av det nasjonale prosjektet «SINGING TOGETHER before we meet».

Prosjektet er et samarbeid mellom Ung kirkesang sentralt, Vanse Guttekor, Lista menighet, ungdomskoret Sundtianerne og Vest-Agder kammerkor. Prosjektet har fått bevilgninger fra både Farsund kommune, Ung kirkesang og Norsk Musikkråd, forteller Breidenthal.

«Singing together» ble også arrangert i fjor på Lista.

Bryan Breidenthal fylte nylig 70 år og ble overrasket av mange tidligere guttekor-sangere. Foto: Cecilie Nilsen