– Det er fremtidens gründere vi får besøk av, smiler senterleder Rune Juliussen og markedskoordinator Carina Elisabeth Lønn ved Amfi Mandal.

I regi av Ungt Entreprenørskap har kjøpesenteret i Mandal to ganger tidligere vært arrangør for ungdommenes salgsmesse, der elever stiller ut og selger sine produkter eller tjenester.

Konkurranse

Torsdag formiddag vil de beste bedriftene bedriftene bli kåret gjennom «beste utstilling» og «beste salgsteam». Vinnerne blir premiert og går videre til fylkesfinalen, eventuelt også nasjonal og europeisk finale.

Totalt stiller 27 ungdomsbedrifter fra Flekkefjord, Kvinesdal, Lyngdal og Mandal stilt ut sine bedrifter. Disse bedriftene har hatt en levetid på minst ett skoleår.

Rekordmange utstillere

– Vi har aldri hatt så mange bedrifter med, og i år stiller også elevene fra Mandal videregående opp med utstillere. Det blir en dag med liv og røre, lover Amfi-sjef Juliussen.

«Målet på sikt er økt etableringsrate og mer innovasjon i eksisterende bedrifter. Til det trenger man kreativitet, samarbeidsevner og risikovilje. Dette kan trenes.» skriver Ungt Entreprenørskap om ungdomsbedrifter.

– Jeg håper at vi en gang i fremtiden ser noen av disse gründerne igjen som butikkdrivere i for eksempel kjøpesenteret her, Juliussen.

Slik vurderes bedriftene

Ordfører Alf Erik Andersen og Amfi-leder Juliussen vil sitte i juryen som skal kåre de beste bedriftene.

Juliussen sier juryen vil jobbe etter følgende kriterier:

– Vi vil se hvor god produktkunnskap selgerne har, hvor lyttende, positive, høflige og serviceinnstilte er de, og hvor lett kommer de i kontakt med potensielle kunder, sier Juliussen.