– Da vil NVE ha bestemt seg for hvordan vi vil bære dette fram videre, sier seksjonsjef i NVE, Arne Olsen, på spørsmål om når Statkraft kan forvente seg et svar på sin søknad om utsatt frist for såkalt idriftsettelse.

Da vil NVE ha bestemt seg for hvordan vi vil bære dette fram videre.

I slutten av november 2019 varslet NVE endringer i forvaltningspraksis, som blant annet fremholdes at utbyggere som ikke hadde satt virksomheten i drift innen 2021 ikke ville få utsatt frist.

Saken har blitt aktualisert etter at Starkraft sendte nytt brev om utsatt idriftsettelse til NVE 15. mai 2020. Virksomheten begrunnet det blant annet med at det var viktig å komme videre med arbeidet mot en realisering av prosjektet.

Komplisert

Olsen understreker at det er svært kompliserte avgjørelser de skal ta, og minner om at NVE har flere prosjekter som de skal behandle.

– Nei, det er ikke lett, og mange av sakene dreier det seg om litt mer enn utsatt idriftsettelse, forklarer Olsen.

– Nei, det er ikke lett, og mange av sakene dreier det seg om litt mer enn utsatt idriftsettelse.

Han innrømmer at den økte motstanden i befolkningen generelt gjør inntrykk, og tilbakemeldingene han og NVE har fått er langt ifra bare hyggelige.

– Avgjørelsene vi tar får jo store konsekvenser for mange, og vi kjenner presset. Jeg har fått høre ting jeg ikke trodde jeg skulle høre, vedgår seksjonsjef Arne Olsen.

Jeg har fått høre ting jeg ikke trodde jeg skulle høre.