Rittleder i sykkelrittet Tour des Fjords, Bjarte Eikås, har sammen med kollega Roy Hegreberg vært på befaring i Liknes med enhetsleder for teknisk drift, Geir Netland. Formannskapet i Kvinesdal har gått inn for å støtte arrangementet økonomisk med 50.000 kroner, under forutsetning av at traseen går gjennom sentrumsområdet (Liknes) og at det legges opp til en spurt. Nå har rittleder Eikås kommet opp med forslag til trasé, som er oversendt ordfører Per Sverre Kvinlaug.

– Fra Åsvegen svinger vi til høyre inn på FV 465 Lunden‐Høgevegen‐Sandbrotet og inn på Nesgata, over plassen på Circle K på utsiden av pumpeområdet, inn på Elvevegen og tilbake til 465 retning Feda. Vi så også på plassering av spurten og denne vil vi legge opp Høgevegen, skriver rittleder Bjarte Eikås. Spurten var opprinnelig tenkt å gå i Nesgata, men dette ble en teknisk utfordring, skriver rittlederen videre:

– Vi tenkte først at denne kunne legges i Nesgata, men kom til at dette vil bli for utfordrende teknisk med skarpe svinger kombinert med litt for skarpe fartsdumper inn i gata, skriver Eikås.

– Vi har behov at kommunen kan stille med en del gjerder så vi får sikret traseen over Circle‐K området. Videre må det skaffes tillatelse fra eier av bensinstasjon at vi kan kjøre over dette området, avslutter rittlederen.