Festival-ledelsen er godt fornøyd med slippet av de første bandene til sommerens store, norske rockebegivenhet. For Norway Rock Festival på Øyesletta er igjen å regne med.

– Vi er ufattelig stolte over å høre at vi igjen har tatt tilbake posisjonen som Norges beste rockefestival, sier festivalens nye presseansvarlige, Margaretha Krug Aase.

Festivalen braker løs på Øyesletta i Kvinesdal torsdag 11. juli 2019 og billettene legges ut for salg torsdag 25. oktober i år.

– Vi kan med hånda på hjertet si vi er stolte over å presentere en bunnsolid lineup som rommer alt fra gamle opprørslegender til saftige, nye overraskelser, sier Krug Aase.

Vi er ufattelig stolte over å høre at vi igjen har tatt tilbake posisjonen som Norges beste rockefestival.

SVENSKE Arch Enemy høstet stor lykke da de spilte på festivalen i 2009.

– Det er tiende gang festivalen arrangeres, og det er faktisk hele ti år siden Arch Enemys Angela Gossow brølte seg hes på sletta for første gang i 2009, sier Margaretha Krug Aase.

Arch Enemy har gjennomgått en radikal transformasjon siden sist og arrangørene gleder seg til en fantastisk konsert med intens, melodiøs heavy metal frontet av ei dame med en av de mest ekstreme vokalene i sin sjanger: Tidligere The Agonist-frontfigur Alissa White-Gluz.

Bandet kan se tilbake på nærmere 20 år med musikalsk utvikling siden midten av nittitallet da tidligere Carcass/Carnage-gitarist Michael Amott var med å grunnlegge bandet. I 2001 overtok frontkvinnen Angela Gossow mikrofonen, og fra da av tok bandet virkelig av. Talentet, omdømmet og suksessen fortsatte å vokse: som alltid preget av knallhard teknisk dyktighet, eksepsjonelt bra låtskriving og ikke minst fullstendig uimotståelige live-opptredener. Gossow tok over som bandets manager i 2014, og overlot dronningtronen til White-Gluz. Sammen med bandets nyeste medlem Jeff Loomis (tidligere Nevermore) utgjør de Arch Enemys nye ansikt utad.

– Med komplett lineup slapp de sitt tiende album i 2017, og vi gleder oss uhemmet til å se denne nye versjonen av death metal-legendene i levende live på Øyesletta i 2019. Dette blir vilt rått! skriver Norway Rock i en utsendt pressemelding.

Klare for Norway Rock 2019 på Øyesletta: Amerikanske Skid Row. Foto: PRESSEBILDE

INNERST i kjernen til de amerikanske legendene i Skid Row brenner fremdeles glørne fra den opprørske punk og metal-tradisjonen de var med å forme på åttitallet. Bandet begynte som en ulmende spire i New Jersey i 1986, og den rebelske innstillingen, det råe talentet og viljen til å kjempe seg frem over slagmarka for å nå toppen slo ut i full flamme i løpet av de neste ti årene. De oppnådde etter hvert suksessen det de jagde etter. De solgte til gull og platinum, ga ut en rekke topp ti-singler og erobret til slutt verdenstronen da de inntok førsteplassen på Billboards-lista på nittitallet. Med verden slagen for sine føtter vendte bandmedlemmene seg til slutt mot hverandre i stedet. Etter en skjebnesvanger turné i Sør-Amerika i 1996 ble bandet oppløst, ti år etter sin debut.

Men godt over 20 år senere blusser bålet opp igjen. Skid Rows opprørstrang er langt fra død, og gitarist Snake Sabo stadfester at bandets ånd lever i beste velgående.

Bandmedlemmene har blitt eldre, men bandet har aldri vokst opp. Skid Row er fremdeles Skid Row: Med rå energi i ny materialdrakt heller de brannfarlig bensin på det eksplosive, gamle, ulmende opprørsbålet.

– Nå får endelig publikum på Norway Rock Festival 2019 muligheten til å oppleve det tredje og siste kapittelet av bandets «United World Rebellion»-turné. Forbered deg på gjenoppstandelsen, heter det i pressemeldingen.

Klare for Norway Rock 2019 på Øyesletta: Skambankt fra Jæren. Foto: PRESSEBILDE

FRA JÆREN i Rogaland kommer hardrockbandet Skambankt - et band med over 20 beinharde kvalitetsår og fem kritikerroste album bak seg.

Bandet regnes i dag som et av Norges største rockeband, og det med rette. De ble til ved en ren tilfeldighet i 1994 da et annet band ikke kunne stille til avtalt spillejobb. I løpet av noen få timer hadde de skrevet ni sanger som de fyrte løs senere samme kveld på deres første spillejobb.

Ti år senere slapp de i 2004 debutalbumet «Skambankt», og fra da av satte de standarden og høstet skamløst gode kritikker og en stadig økende fanskare. Bandets forrige plate «Sirene» fra 2014 håvet inn 15 femmere og gikk rett inn på førsteplassen på VG-lista topp 40.

– Bandets sjette album er like rundt hjørnet, og nå gleder vi oss vilt til å oppleve dem live på Norway Rock Festival 2019, sier Margaretha Krug Aase.

Klare for Norway Rock 2019 på Øyesletta: Svenske Hardcore Superstars. Foto: PRESSEBILDE

SVENSKE Hardcore Superstar er også klare for Øyesletta.

For 20 år siden gikk fire sprø svensker sammen i Göteborg og bestemte seg for å føye sammen to totalt motstridende sjangre til et på alle måter vågalt og uhørt konsept: rå, aggressiv trash metal blandet med catchy, melodisk sleaze-rock.

Resultatet ble Hardcore Superstar, et band som gjør som går sine egne veier mens de perfeksjonerer den dekadente sjangercocktailen sin.

– Dette svinger, slår og sparker rumpe med catchy, strøken og velpolert kjerne av metall, heter det i pressemeldingen.

I fjor spilte bandet inn sin nyeste video på et utsolgt Sweden Rock, og nylig slapp de sitt ellevte album: «You can't kill my Rock'n'Roll».

– Nå lover de å skru opp volumet enda et hakk for NRF2019: Forbered dere på en glamorøs, uovertruffen rockeopplevelse! skriver Norway Rock-ledelsen.

AMERIKANSKE SOiLs besøk på Øyesletta til sommeren blir deres første konsert i Norge. Bandet, som ble kapret av samme mann som signerte Pink Floy og Aerosmith, nemlig Clive Davis på J Records (BMG), debtuerte i 2001, men ble grunnlagt fire år før det.

Den siste plata «Whole» i 2013 høstet knallgode skussmål hos både kritikere og publikum, og I 2017 feiret de sitt 20-årsjubileum ved å innta studioet nok en gang. Da kokte de sammen en tilbake-til-røttene-kreasjon som rørte inn SOiLs unike sound i en usedvanlig kul cover-versjon av Chicago-klassikeren «Gimme some Lovin» fra Blues Brothers-filmen, den utsøkte «Can You Heal Me» og ikke minst en unik versjon av «Give it Up» med avdøde Wayne Static fra Static X.

– Vi håper å høre alle disse og mer til når SOiL besøker Norge for aller første gang og inntar scenen på Norway Rock 2019, sier Margaretha Krug Aase.

Klare for Norway Rock 2019 på Øyesletta: Danske Defecto. Foto: PRESSEBILDE

FRA DANMARK kommer Defecto, som beskrives som landets «nyeste perle innenfor melodisk progressiv metall».

– De spiller mektig, fengende progmetall, og blir sett på som det mest lovende nye bandet fra Danmark siden Volbeat. Dette er definitivt det nye fremadstormende bandet å få med seg i år! heter det i pressemeldingen.

I tillegg er de norske bandene Green Carnation, Veislakt, Metal Militia og Dream Police å finne på den første bandslipp-lista til Norway Rock 2019.