For det er ikke hver dag at noen som feirer 70 år inviterer bygdefolket velkommen til konsert på selve fødselsdagen. Men det gjorde korpsmusikkens ildsjel nummer én i Kvinesdal.

– Det føltes bare riktig å invitere bygdefolket til konsert med musikkorpset som jeg er blitt så glad i. Korpset trengte en opptreden nå som vårsesongen står for døren. Det at det kom så mye folk varmer, sier Gallantin etter konserten.

Det føltes bare riktig å invitere bygdefolket til konsert med musikkorpset som jeg er blitt så glad i.

Jubilanten trakterte selv trombonen. Foto: Torrey Enoksen
Nærmere 200 mennesker var til stede i Kvinesdal kulturkveld for å feire Tom Gallantin 70 års dag. Foto: Torrey Enoksen

Hyllet

For hva hadde korpsbevegelsen i Kvinesdal vært uten Gallantin? Da han kom inn og skulle innta posisjonen sin foran musikerne i Kvinesdal musikkorps, svarte musikantene og de rundt 200 menneskene i salen i Kvinesdal kulturhus med å reise seg og synge «Happy Birthday» av full hals.

Musikalsk innledet korpset med sin hyllest til Elvis Presley, før Bjørn Olav Thue og Per Anders Grimstad tok på seg rollen solister da korpset formidlet Evert Taubes «Så skimrande var aldrig havet».

Datteren Lena Gallatin Løsnesløkken tok med seg barna Johanne, Ester og David samt ektemannen fremførte flere sanger til sin far og bestefar. Foto: Torrey Enoksen

– De er veldig flinke. Jeg har vært i korpset i 40 år. Freddy Vik fikk meg med i korpset, sa Gallatin til publikum da han lot musikerne få en liten hvile etter de første numrene.

Familie-nummer

Deretter var det familien som fikk vist sine musikalske kvaliteter, og da først og fremst datteren Lena Gallatin Løsnesløkken. Hun dro like godt med seg barna sine og ektemannen opp på scenen og sang flere sanger med pappa og bestefar på sidelinjen med sin trombone.

En dypt konsentrert og engasjert Tom Gallatin lot korpset slippe Elvis-følelsene løpe fritt i åpningsnummeret. Foto: Torrey Enoksen
Kvinlogsjenten Tove L Helle, Lena Gallatin Løsnesløkken, Katrine Violetta Ågedal, Marianne Gallatin Foto: Torrey Enoksen

I disse skiskytter-VM-tider leverte korpset og pianist Oddbjørn Stakkeland David Fosters «Winter Games» for å sette publikum i den rette vinterstemningen, før publikum ble sendt videre til «Star Wars» og 1970-talls schlagere med Chicago.

Korsang

Gallantin har ikke bare hatt en viktig finger med i spillet innen korps- og brassmusikk, men også inspirert satsing på gospel- og barnekor på Kvinlog. Kvinlogsjenten som var basert på et barnekor som eksisterte på 1990-tallet, tok mikrofonen. Sammen med korpset fremførte de avslutningsnummeret «You Never Walk Alone».

– De sier det er et eller annet fotballgreie, men for meg er sangen så mye større, sa 70 årsjubilanten og fikk flere til å trekke på smilebåndet.

– Hva er det som driver deg?

– Jeg er nødt til å øve på trombonen hver dag, og da er det så bra at det er folk rundt meg. At jeg kan få lov til å spille sammen med andre i korpset. Samtidig får jeg treffe andre mennesker som har glede av å drive med musikk. Det er det som driver meg. Det var helt naturlig at korpset ble med på denne feiringen, gliser Gallantin til Kvinesdal24.

Det var helt naturlig at korpset ble med på denne feiringen.

En dypt konsentrert og engasjert Tom Gallatin lot korpset slippe Elvis-følelsene løpe fritt i åpningsnummeret. Foto: Torrey Enoksen