– Dette er jo katastrofe for næringen som jeg er en del av. Det er jo også katastrofe for andre næringer.

Ordene tilhører hotellsjef ved Utsikten hotell, Agnes Berntsen. Samtlige bestillinger for mars er enten avbestilt eller flyttet på til et senere tidspunkt, med kun noen ytterst få unntak.

– Hele hotellet er så godt som stengt ned, men vi har har tre gjester boende hos oss som er ansatt i prosjektarbeid. Vi kan ikke bare kaste ut disse, og har derfor flyttet dem til suitene på hotellet hvor de ordner seg mat selv. Bar og restaurant er helt stengt, sier Berntsen.

– Dette er jo katastrofe for næringen som jeg er en del av, sier hotellsjef Agnes Berntsen. Foto: Bjørn Hoel

– Alle avbestilte

Også på Paulsens Hotell i Lyngdal merkes koronakrisen godt.

Når det gjelder overnatting følger vi med på situasjonen og må ta vurderingene deretter.

– I forrige uke så opplevde vi at absolutt alle som hadde bestilt overnatting hos oss avbestilte. Da sier det selv at vi merker dette økonomisk og vi er spente på om vi får hjelp av Regjeringen til å dekke noen av kostnadene. Hvis ikke blir dette tøft, sier Tor-Sverre Fuglestein, som er hotellets styreleder.

Enn så lenge holder de likevel åpent for overnattingsgjester og spisegjester.

– Vi har lagt opp til en meter mellom bordene, slik at vi kan tilby mat. Når det gjelder overnatting følger vi med på situasjonen og må ta vurderingene deretter. Arrangement som quiz og bingo er avlyst, sier Fuglestein.

Enn så lenge holder Paulsens hotell åpent, men koronakrisen merkes godt. Foto: Tom Arild Støle

Permitteringsvarsel

Therese Bolette Malmo styrer både Rederiet hotell og Farsund resort. Også her er det flere avbestillinger enn bestillinger.

– Vi merker det spesielt på resorten, forteller hun.

Vi har sendt ut permitteringsvarsel til de ansatte

– Er det sånn at det kan lønne seg å stenge helt ned?

– Det er noe vi må vurdere fortløpende. Stopper det opp så stopper det opp. Vi har sendt ut permitteringsvarsel til de ansatte. Det er kjempetøft for alle i bransjen nå, men vi må ta vår del av dugnaden, svarer Malmo.

For restaurantdriften er åpningstidene nå redusert kraftig og Rederiet stenger nå på ettermiddagen.

– Det er kjempetøft for alle i bransjen nå, men vi må ta vår del av dugnaden, sier Therese Bolette Malmo. Foto: Bjørn Hoel

– Time for time

Maritim fjordhotell og Farsund fjordhotell kan også komme til å stenge som følge av koronaviruset, om den negative utviklingen fortsetter.

– Vi må nesten ta det litt time for time og dag for dag. Det er mange kanselleringer for tiden, sier Håkon-Andre Andersen, daglig leder for begge hotellene.

Et av tiltakene Regjeringen la fram torsdag var et forbud mot å servere mat som buffet. Dette har alle hotellene nå gjort noe med og frokosten blir nå servert på tallerken.

PS: Vi har foreløpig ikke lykkes i å få en kommentar om status på Rosfjord Strandhotell.