24-åringen oppga et annet, konkret navn da han ble spurt om personalia av politiet, i politiavhør like etter og hos legevakten ved blodprøvetaking. Som følge av dette ble en annen person med dette navnet feilaktig siktet for ruskjøring.

Kjøringen i narkorus skjedde midt på lyse dagen onsdag 29. november i fjor i Mandal. 24-åringen ble stoppet i politikontroll og ble umiddelbart misyenkt for kjøring i ruspåvirket tilstand. Ifølge tiltalen skal han ha vært påvirket av narkotika tilsvarende en promille på over 1,2. Han er tiltalt for bruk av narkotika, samt besittelse av rundt ett gram hasj den samme dagen.

Kvindølen er også tiltalt for å ha kjørt uten gyldig førerkort ved denne anledningen i Mandal. Han er også tiltalt for to andre tilfeller av kjøring uten å ha gyldig førerkort - begge i hjembygda Kvinesdal henholdsvis mandag 22. januar og mandag 3. september i år. Ved det siste forholdet unnlot han også å straks stanse for politiet da en patrulje ga tegn om dette.

Straffesaken mot kvindølen er berammet onsdag 19. desember i Lister tingrett. Det er konstituert statsadvokat Håvard Ryengen som har tatt ut tiltalebeslutningen.