Leserinnlegg

Hyttefolket, båtfolket, bobilfolket blir sendt hjem til sin hjemmeadresse, for egen og bygdas sikkerhet, er begrunnelsen. Det vises til mangel på (medisinsk) beredskap i små kommuner med mange hytter - og til større smittefare?

Nå må vi bare rette oss etter myndighetenes påbud og forbud. Men det er fortsatt lov å kritisere og advare?

Folk som blir syke på hytta blir ikke hentet, risikerer ikke å bli behandlet, er argumentet. Det er et godt argument som ikke skulle trenge noe påbud/ forbud. Sykdomsforløpet for en koronasmittet starter ikke akutt. Han har tid til å gjøre det han finner riktigst for seg selv og sine nærmeste som eksempelvis å komme seg hjem. Alternativet kan best være å bli der du er for ikke å smitte andre.

I familier der noen er ekstra eksponert kan det være riktigst i en periode å unngå og bo under samme tak ved at noen reiser til hytta. Men nei da, vi skal tvinges til å bo under samme tak med unødig eksponering av bofellesskapet. Hvis jeg hadde hatt en lungesykdom eller nedsatt immunforsvar ville jeg nettopp brukt hytta for å isolere meg.

Hvis jeg hadde hatt en lungesykdom eller nedsatt immunforsvar ville jeg nettopp brukt hytta for å isolere meg.

Sammen med andre argumenter som trivsel i en vanskelig tid burde slike argumenter for å bruke hytta være minst like gode som argumenter mot ikke å bruke hytta. Og da ville jeg, etter at råd og anbefalinger fra myndighetene er gitt, stolt mest på at det enkelte mennesket selv avgjør hva som er tryggest for ham selv og familien, hvilket også burde være det tryggeste for samfunnet.

Jeg reagerer også på den krakilske stemningen mot hyttefolk generelt og (i vårt distrikt) rogalendinger («pissemaurene») spesielt.

Men jeg reagerer også på den krakilske stemningen mot hyttefolk generelt og (i vårt distrikt) rogalendinger («pissemaurene») spesielt - hets og aggresjon på nettet. Og skulle man pirke i prektigheten som mange eksponerer – så inderlig overbeviste om at dette er riktige måten å beskytte de svakeste - risikerer man samme aggresjon tilbake.

Edvin Vik