Samtidig må de aktuelle ansatte informeres om helserisikoen ved asbest og hvilke rutiner som gjelder ved mistanke om asbest.

– Kommunen har opplyst om at det delvis er gitt informasjon om hvor asbest kan forekomme i bygg og ledningsnett. Videre at kommunen har rutine ved mistanke om asbest. Arbeidstilsynet forstår tilbakemeldingen slik at det da henvises til den vedlagte rutinen. Denne rutinen er ikke oppdatert i henhold til dagens regelverk, og den utgjør ikke et tilstrekkelig grunnlag for informasjon og opplæring til ansatte som kan komme borti asbestholdige materialer. Kommunen har derfor, slik Arbeidstilsynet forstår tilbakemeldingen, ikke gitt særskilt informasjon og opplæring om disse punktene, skriver tilsynsleder Øyvind Arnegård og senioringeniør Kristin Eidem Pedersen i Arbeidstilsynet i vedtaket.

Denne rutinen er ikke oppdatert i henhold til dagens regelverk.

Ifølge vedtaket må det gis særskilt informasjon til vaktmestere og annet drifts- og vedlikeholdspersonell om hvor asbest typisk kan forekomme i den type bygg og installasjoner som forvaltes av kommunen da disse kan være særlig utsatt for å bli direkte eksponert for støv med asbestfiber uten at de selv er klar over det.

– I tillegg til informasjon om eksisterende og mulig forekomst av asbestholdig materiale, må det gis informasjon om mulige helseeffekter ved innånding av asbestholdig støv, samt hvilke rutiner som må følges ved mistanke om asbest for å kunne forebygge eksponering av asbestfiber, både for egne ansatte og for brukere av byggene, skriver Arnegård og Pedersen videre.

Videre anbefaler Arbeidstilsynet at også aktuelle ledere i kommunen med ansvar for bestilling av bygningsmessige arbeider, får nødvendig kjennskap til hvor asbest forekommer og/eller typisk kan forekomme i bygg og andre installasjoner som kommunen har ansvaret for.

Kommunen har frem til 28. juni med å sende inn nødvendige søknader og beskrivelser til Arbeidstilsynet. Dersom ikke påleggene er oppfylt innen fristen, kan Arbeidstilsynet ilegge tvangsmulkt.

Kommunen hadde frem til 10. mai med å besvare varsel om pålegg, uten at dette ble gjort.