I 2017 fikk festivalen 300.000 i kommunal støtte og søker med andre ord om 200.000 mer til neste års festival. Da arrangeres Norway Rock Festival på Øyesletta 6. og 7. juli.

Ønsker fast tilskudd

Festivalen søker om støtten som et engangstilskudd, men skriver likevel at det er ønskelig med et fast tilskudd siden det vil bidra til forutsigbarhet. Et fast tilskudd vil dessuten, ifølge Norway Rock Festival, åpne opp for at festivalen kan søke på andre støtteordninger for festivaler.

Dårlig infrastruktur

Festivalsjef Anita Sindland Øvrebø, som står som avsender i søknaden fra Norway Rock Festival, påpeker også at utgifter som strøm, vann og kloakk beløper seg til cirka 400.000 kroner per år. Øvrebø skriver at kostnadene blir så store siden det ikke er infrastruktur til dette på området.

– Dette er en av de største utgiftspostene utenom musikk som ikke genererer inntekter, skriver Øvrebø og påpeker videre at det må selges mange ekstra billetter for å dekke inn slike utgifter.

Øvrebø håper Kvinesdal kommune og grunneiere vi se på mulighetene for å forbedre infrastrukturen. Festivalen tror det vil kunne senke terskelen for andre arrangører til å bruke området.

Kostbar sikkerhet

Øvrebø skriver videre at sikkerheten koster festivalen 600.000.

– Det har vært avholdt evalueringsmøte mellom politiet, Kvinesdal kommune og Norway Rock. Festivalen ble gjennomgått og det var ingen nevneverdige problemer under festivalen, så samarbeidet har gått veldig bra. Både kommunen og politi roste festivalen, skriver Øvrebø.

Festivalen har som mål å bli enda større enn den var i 2016 og 2017 og har økt utgiftene til booking.

– Dette for å trekke til oss et bredt publikum fra større deler av landet, skriver Øvrebø.

Festivalen har allerede sikret seg kjente og store navn som Nightwish, Accept, In This Moment og Avatar.