Markeringen skjedde under onsdagens formannskapsmøtet på rådhuset i Kvinesdal. Hit kom også hele familien Eftestøl, og satte seg pent og pyntelig bakerst i møtelokalet.

– Vi har lenge hatt som mål å nå 6.000 innbyggere, og nå har vi klart det, uttalte en tilfreds ordfører Per Sverre Kvinlaug, som i tillegg til blomster og kake ga jubilanten en sjekk på 6.000 kroner.

Han så det som et godt tegn at innbyggertallet i Kvinesdal øker gjennom at det legges til rette for at stedet skal være et godt sted å bo.

– For oss er 6.000 et spesielt tall og noe vi lenge har jobbet i mot. Rådmannen har fulgt med fra måned til måned for å sjekke om den magiske grensen for innbyggertallet Kvinesdal ble passert. Og nå har det altså skjedd. Per i dag er vi 6.024 innbyggere, fortalte en smilende ordfører Per Sverre Kvinlaug.

Ordfører Per Sverre Kvinlaug hyller innbygger nummer 6.000 i Kvinesdal, nemlig Trym Eftestøl. Foto: Bjørn Hoel

– For oss er 6.000 et spesielt tall.

Han vedgikk at det var en del arbeid med å finne den rette, som altså er Trym Eftestøl. Trym ble født 13. november i 2017.

– Dermed var det han som passerte grensa. Vi har også med søsknene Torleif, Tomine og Ann Synnøve, forklarte Kvinlaug, som hadde god dialog med hele familien.

Etter hvert tok ordføreren og løftet Trym, og så ham inn i øynene.

– Nå skal du høre Trym. Du er innbygger nummer 6.000 i Kvinesdal kommune. I den forbindelse ønsker jeg å gi deg en oppmerksomhet, nemlig 6.000 kroner som settes på sin konto, sa Kvinlaug.

Det er ikke sikkert at Trym skjønte alt av det som ble sagt, men smilte gjorde han ihvertfall.

Ifølge Wikipedia er navnet Trym svært uvanlig utenfor Norge. Ifølge Statistisk Sentralbyrå var navnet nesten ikke i bruk før 1960. Den originale Trym var en grotesk skikkelse og navnet var ikke i bruk som personnavn i norrøn tid. Det er i dag over 1.800 personer som har Trym som fornavn i Norge.