Thailandske damer bosatt i Farsund, Lyngdal og på Lista ville gjøres stas på de to buddhistiske munkene som er bosatt på det nye tempelet på Ytre Egeland i Kvinesdal.

På thai-vis hadde damene, nærmere 30 i tallet, laget mat til de to munkene. Her var det masse godsaker; alt fra kjøtt og kylling til desserter og kaker. Og selvsagt ris og vann i store mengder.

På symbolsk vis ble de to munkene servert ris av damene; resten av maten og drikkevarene tok de med seg i bilen tilbake til Kvinesdal.

Thai-damene sto klare med sine pakker til de to munkene. Foto: privat
Munkene fikk solide pakker med mat og drikke av thai-damene. Foto: Privat

Munkene har ikke mange ting, bare det nødvendigste som de trenger. De lever av mat og gaver de får fra folk. De har spesielle leve-regler, for eksempel skal de ikke spise etter klokka 12 og ikke sove i gode senger.

Munkene tok imot pakker fra nærmere 30 thai-damer. Foto: Privat
Munkene takket damene for maten og ønsker dem lykke til videre i livet. Foto: Privat

Søndag fikk de oppleve Farsund på sitt aller flotteste. Sol og varme preget seremonien på Torvet. Alt gikk etter planen. Presis klokken halv ti var alle ankommet Torvet, og man trakk opp på paviljongen. Alle virket godt fornøyd; både munker og thai-damer. Munkene takket på sin spesielle måte; på thai.

– Dette gikk veldig bra. Til og med været var på vår side. Vi begynner å bli mange fra Thailand i Lister. Det er fint at vi kan følge opp våre tradisjoner her i Norge, og vi setter pris på at vi har fått et tempel i Lister-regionen, sa en av kvinnene som sto i spissen for arrangementet.

Den ene pakken etter den andre med godsaker ble pakket opp. Foto: Privat
Munkene fikk mat og drikke av damene og koste seg i solskinnet. Foto: Privat