Vedkommende arbeidet tidligere ved Sørlandet sykehus Flekkefjord der han var overlege, og gikk over i et utdanningsløp som lege i spesialisering i Kristiansand, skriver Sørlandet Sykehus i en pressemelding.

Etter en rekke avsløringer fra NRK, har det de siste dagene blitt kjent at legen har operert utover sine rammer.

– Dette tar vi på høyeste alvor. Vi er svært opptatt av å ivareta pasientene som har kan ha spørsmål knyttet til behandlingen de har fått. De aktuelle pasientene vil bli kontaktet, og de som ønsker det kan få en ny undersøkelse, sier Nina Mevold.

Legen som gjorde flere feiloperasjoner i Flekkefjord har gjort flere feiloperasjoner, nå i Kristiansand. Foto: Tom Arild Støle

Fylkesmannen i Agder har bedt Helsetilsynet om en vurdering av denne legen, og om det er behov for administrative reaksjoner mot helseforetaket.

Den aktuelle legen vil ikke ha pasientrettet tjeneste fram til Helsetilsynet er ferdig med sin gjennomgang av saken, står det i pressemeldingen.

– Jeg vil ha en full gjennomgang av saken og hvordan den har blitt håndtert. Derfor har jeg hatt dialog med Helse Sør-Øst om en revisjon, sier administrerende direktør Nina Mevold