Leserinnlegg

Med mindre du aktivt har latt deg opplyse er alt du mener å vite om islam basert på desinformasjon og løgner. Våre kunnskapsløse journalister med sine korrumperte «eksperter» gir deg ikke sannheten om islam. Jobb og karriere er avhengig av å være i «det gode selskap». Majoriteten av folket er derfor indoktrinerte ignoranter. Det er faktisk en dyd å være det, slik man noen ganger kan lese i Listers Meninger.

Du hører og leser ord for begreper som ikke eksisterer i islam: islamisme, islamister, moderate og radikale muslimer. Dette er vestlige konstruksjoner til bruk i desinformasjon og løgner. Det finnes kun ETT islam, med gode og dårlige muslimer. En god muslim følger islams doktrine slik du finner den i koranen og profetens Sunna. Sunna er hadithsamlingene (Muhammeds ord og handlinger) og Sira (Muhammeds biografi).

Islam er ikke som andre religioner. Islam er et politisk system som styrer alt i samfunnet og privatlivet, i tillegg til at det er religion. Islam er dualistisk, et sett med lover og regler for muslimer, et annet for vantro (kuffar/kafir - og dhimmi som er kuede, annenrangs borgere forbeholdt kristne og jøder).

Koranen er rimelig uforståelig for dem som ikke har studert islam. Selv om flere vers er selvstendige og kan forstås separat eller sammen med foregående/ etterfølgende vers er de ellers uten kronologi og mangler kontekst, perfekt til bruk for taqiyya (se nedenfor). Hadith og Sira og Tafsir (forklaringer til koran og hadith) gir kontekst og kronologi til koranen. Muhammed fikk sine koranvers, åpenbaringer fra Allah via engelen Gabriel, etter hvert som han trengte dem i sin maktkamp.

Koranen har to typer vers, «abrogerte» Mekka-vers og ikke-abrogerte Medina-vers. Med abrogert menes overstyrt. Medina-vers har forrang over Mekka-vers. Men alle vers i koranen er gyldige. Mekka-vers eller vers fra Muhammeds tidlige periode er mildere, brukes der islam står svakt til taqiyya. Medina-vers brukes der islam står sterkt. Et illustrerende eksempel er Islamsk Råd Norges Mehtab Afsar ofte siterte 2:256 «Det er ingen tvang i religionen», som er abrogert av vers som 2:191, 4:89, 9:5 «Drep de vantro». Det finnes 206 ikke-abrogerte passasjer i koranen som forherliger krig og vold. Det finnes 25 ikke-abrogerte drapsordrer som Allah meddeler de troende, som «drep dem» eller «hugg hodet av dem».

Det mest brukte koranfusket er fra et vers som hverken er abrogert eller mangler kontekst. Du får det servert igjen og igjen, president Obama, fredsprisvinner Malala, ..., utlagt som: «Den som dreper et menneske, skal anses som hadde han drept hele menneskeheten». Dette er 5:32 som starter med «Derfor har vi pålagt Israels barn». Muhammed tok det fra jødenes Talmud, traktat Sanhedrin. Muslimenes vers følger rett etter: 5:33, med dreping, korsfesting, avhugging av hender og føtter.

Islam har ingen Gylden Regel eller gjensidighetsprinsipp slik humanismen og store religioner har det. Men det fuskes til både fra hadith og koran. Norske Wikipedia fusker med koranen: 2:279 «Dere skal ikke gjøre urett, men det skal heller ikke gjøres urett mot dere.» Dette er ingen gylden regel da 2:278 gir kontekst som sier at 2:279 gjelder kun muslimer seg imellom som ikke skal ta ågerrente. Undertegnede har rettet, men fusket er tilbake på mindre enn en time.

Taqiyya og kitman kan du google. Dette er arabiske ord for hvordan muslimer skal forestille og lyve for å beskytte seg selv mot vantro og fremme islams sak. Derfor kan vi aldri vite om vi står overfor en god eller dårlig muslim - jf. sjokkerte naboer som ikke kan forstå at den snille muslimen kunne begå slik en grusom terrorhandling.

Uansett, god eller dårlig - dårlige muslimer («moderate», you know) er fortsatt muslimer og vil ha lojaliteten til Umma'en, det muslimske samfunnet - når det kommer til stykket, og til stykket kommer det.

Mine barnebarn skal vite jeg sa ifra.

Edvin Vik