Øystein Øysæd har i en årrekke utmerket seg svært positivt på klubbnivå, men har også bidratt på mye kretsnivå. Han har blant annet vært sentral innenfor anleggsutvikling i kretsen.

Han er en mann med et fantastisk godt humør, som alle i Agder kjenner.

Han har i over 50 år bidratt i hjembygden som leder, koordinator, trener, inspirator og lagspiller.

Øysæd er Kvinesdals største fotballpersonlighet med 605 A-kamper og 250 seriemål på samvittigheten. Han utmerket seg med sine fotball-ferdigheter. Større klubber enn Kvinesdal la merke til hans fotballferdigheter, deriblant Start og Strømsgodset. Øysæd forble lojal mot sin moderklubb. Etter han sluttet som spiller var han A-lagets trener i fire sesonger.

75-åringen har vært med i Kvinesdal IL siden 1953 og er i dag driftsansvarlig på idrettsanlegget til Kvinesdal IL.

I 1963 ble han med i fotballstyret og i 1965 som 21 åring ble han valgt til formann. Senere ble han formann i hovedstyret, og det var han i en årrekke.

Siden 1980 har Øystein vært ansatt i klubben som daglig leder/banemester. Kvinesdal har i alle år vært kjent for sin fine grønne hovedbane. Dette har Øystein æren for. I tillegg var han pådriver for at Kvinesdal IL var en av de første klubbene som fikk kunstgressbane. Han var igjen pådriver for et flott nytt stadion-prosjekt i Kvinesdal, som inneholder innendørshall og to nye kunstgressbaner.

Hele fotballmiljøet på Sørlandet kjenner Øysæd og blant mange av oss går han bare under navnet «Legenden».

Øysæd har mottatt Kongens fortjeneste medalje i sølv, Kvinesdal kommunes kulturpris og NFFs honorære lederstipend.