– Vi ser veldig frem til seriestart, og det blir moro å måle oss mot Lyngdal i den første kampen. Norsk fotball har jo en lang pre-season på tre måneder, så det skal bli godt å komme i gang igjen og kjempe om poeng, sier trener Steinar Bjørnstøl.

1. desember ble det kjent at han tok over som trener for Kvinesdal, hvor han er likestilt trener med Tore Haukali Hansen. Etter snart fire måneder i jobben føler han ting ser greit ut.

– Det er jo alltid sånn at man gjerne skulle hatt flere spillere, men vi har nå de vi har. Det er et lag som har en fin variasjon i alder med både ungt og gammelt. Det er en gin gjeng, så jeg ser frem til sesongen. Vi er avhengige av å unngå skader, men det gjelder vel alle lagene, sier Bjørnstøl.

– Vi har egentlig en veldig jevn tropp. De som kanskje satt på sidelinjen i fjor har tatt gode steg, så det blir en tøff kamp om plassene i år, påpeker Tore Haukali Hansen.

Det blir en tøff kamp om plassene i år.

Steinar Bjørnstøl (i blått) instruerer under en trening nylig. Foto: Olav Hoel
Tore Haukali Hansen er likestilt trener med Steinar Bjørnstøl. Foto: Olav Hoel

– Bedre enn i fjor

– Hvilke ambisjoner har dere for sesongen?

– Det er å prøve å bli bedre enn i fjor og unngå å bli blant de tre lagene som rykker ned. Samtidig hadde det vært gøy å ta litt flere poeng på bortebane, sier Bjørnstøl.

Med Lyngdal, Jerv 2, Vigør, Fløy 2, Express og Våg i de seks første kampene før de møter Flekkefjord på Uenes 16. mai, har laget fått en tøff start på årets sesong. Men sesongstarten bekymrer ikke treneren veldig.

– Det er både pluss og minuser med det, men vi må uansett møte alle lagene. Selv om vi har en tøff start, så er det ingen av lagene som heter Liverpool eller Barcelona, så vi må bare stå på. Om vi så skulle møte et Jerv 2-lag med haugevis av A-lagsspillere, så er det også mennesker. Er vi heldige med skader og sånt, så mener jeg vi kan ta poeng mot hvem som helst på en veldig god dag, sier Bjørnstøl.

Kan ta poeng mot hvem som helst på en veldig god dag.

Ungt stopperpar

I tillegg til å ha rutinerte spillere som Atle Vinningland (keeper), Rolf Eikeland, Arne Røyland, Thomas Gilbertson og Steffan Klungland, har laget også et ungt stopperpar i Daniel Vinningland (18) og Erik Bauge (18, snart 19).

– Daniel Vinningland er en veldig bra spiller, og som vi håper skal gjøre det bra. Ellers er vi spente på hvordan stopperkollega Erik Bauge kommer til å spille. Vi vet at han på sitt beste er veldig bra. Ellers scoret Christoffer Hansen 14 mål i fjor, så jeg håper han kan holde det samme nivået i år. Den som har vært mest jevn i prestasjonene i treningskampene hittil er kanskje Pål Risnes på høyreback, sier Bjørnstøl.

Erik Bauge er glad for å være igang igjen etter skaden som satte han ut av spill nesten hele forrige sesong. Foto: Olav Hoel
Forrige sesong ble det kun fire kamper på Erik Bauge. Denne sesongen håper han å få vist seg mer frem. Foto: Olav Hoel

Bauge legger ikke skjul på at han er glad for å være tilbake etter å ha mistet store deler av fjorårssesongen grunnet beinbrudd tidlig i sesongen.

– Det er veldig deilig. Det var kjipt å bli skadet i fjerde seriekamp og stå på sidelinjen resten av sesongen. Heldigvis beholdt vi plassen slik at jeg får en ny sesong i 4. divisjon, sier Bauge.

– Hvordan har oppkjøringen vært for deg?

– Det begynte veldig forsiktig med at jeg måtte gi meg på treningen etter de første øvelsene. Etter det har det bare blitt bedre og bedre, så nå begynner det å se greit ut. Nå klarer jeg å holde hele treningen med litt teip på ankelen, så det er gøy. Jeg liker å spille med Daniel, så jeg tror det kan bli en fin kombinasjon, sier Bauge.

Erik Bauge (t.v) i duell med Jan Røgenes. Foto: Olav Hoel
Trener Steinar Bjørnstøl er engasjert under en trening nylig. Foto: Olav Hoel
Christoffer Hansen (i oransje vest) og Rolf Eikeland (t.h) i duell. Foto: Olav Hoel
Thomas Gilbertson ga etter forrige sesong fra seg treneransvaret i Kvinesdal, men fortsetter som spiller. Foto: Olav Hoel
Trener Steinar Bjørnstøl følger med. Foto: Olav Hoel