Leserinnlegg

I min «Folkeopplysning om islam» fikk jeg ikke med noe om sharia pga. Listers grense for antall tegn i leserinnlegg. Sharia er essensen av islam. Sharia, sammen med fatwaer, er islams lærde (gjennom århundrene) som forteller de troende hvordan de skal etterleve koranen og Profetens eksempel.

Sharia legger forbud, påbud, føringer for alt, hva slags mat du kan spise, hvordan tørke seg i ræva , hvordan ha sex med prepubertale barn. Allahs lov gir svar på hvordan utukt skal straffes med pisking eller døden, hva man skal gjøre med de som kritiserer islam eller konverterer fra islam, detaljerte regler for hvordan man skal føre jihad helt til alle gjenlevende kristne og jøder er kuet og alle andre livssyn er utryddet, osv., osv.. Aksept for alt dette inngår i islam, underkastelse for Allahs vilje, som man ikke kan stille spørsmål ved, og de muslimene som sier noe annet er enten uvitende eller de lyver (taqiyya). Dårlige muslimer («moderate», you know) holder seg til å følge de mer seremonielle delene, gode muslimer («radikale», you know) tar hele pakka. Det fins ikke noen moderat islam. Det fins bare mer eller mindre islam (underkastelse), mer eller mindre grad av islamisering, av shariatilpasning - fra skrekkregimet IS og totalitære Saudi Arabia til (eksempelvis) England med sine mange shariadomstoler og shariakontrollerte områder.

Tildekking av kvinner, kjønnssegregering, halalmat, offentlige bønnerom for muslimer, er våre iøynefallende shariatilpasninger, så langt. Men du ser ikke eroderingen av vår (ytrings)frihet? Våre innfødte islamofob-jegere har implementert sharia'ens forbud mot negativ omtale av islam. Fakta kan være ille nok å formidle. Gjøn og parodiering er tabu. Muhammeds fotsoldater håndhever gjerne forbudet. Det er samme historien overalt der islam får innpass. Islam betyr underkastelse.

For viderekommende i studiet av islam anbefales sharia-manualen «Reliance of the Traveller» (åndelig reisende). Det er en murstein av en bok, men i motsetning til koranen er den godt organisert, lett å finne fram i. Og viktigst, alt som står i den gjelder absolutt, ingenting er abrogert, ikke overstyrt. Den er skrevet for sunni-lovskolen Shafi'i, men viser til forskjellene for de tre andre sunni-lovskolene (Hanafi, Hanbali, Maliki). Det finnes ingen forskjell i hvordan vantro skal behandles, med ett unntak. Hanafi lar andre vantro enn jøder og kristne få det tredje valget om å bli dhimmi (kuet, annenrangs borger). Valgene er ellers: bli muslim eller bli drept. Nærmere 90 prosent av verdens muslimer er sunni.

Mine barnebarn skal vite jeg sa ifra!

Edvin Vik,

Kvinesdal