— Vi har fått inn tips i saken, og disse vil vi selvfølgelig jobbe videre med. Men vi er spesielt interessert i å komme i kontakt med mennesker som kan si noe om de drapssiktedes kontakt med Tina Jørgensen, sa etterforskningsleder Bjørn-Kåre Dahl i Rogaland politidistrikt på pressekonferansen.

Fire lyngdøler i 30-årene er siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen høsten 2000. Alle de fire nekter straffskyld.

— Når det gjelder tips er vi interessert i alt som kan være med og bringe etterforskningen av saken fremover. Vi har stort behov for å jobbe med den informasjonen vi har, og ber om respekt for at vi får arbeidsro slik at vi kunne få utført etterforskningen og for å sikre bevis på best mulig måte, sa Dahl.

Han hadde ingen nye opplysninger om etterforskningen å komme med.

Tina Jørgensen og hennes familie tilbrakte store deler av feriene sine i Lyngdal. Politiet har tidligere bekreftet at Tina var i Lyngdal noen få uker før hun forsvant på vei hjem fra byen i Stavanger natt til 24. september 2000.

— Vi kan ikke si eksakt hvor lenge før hun var i Lyngdal, uttalte etterforskningslederen.

Politiet mener å ha en relativt god oversikt over hva som skjedde da Tina Jørgensen ble drept i september 2000. To av de siktede lyngdølene skal ha vært til stede da Tina ble drept for 15 år siden. De to andre som er siktet i saken, skal etter drapet ha hjulpet til med å dumpe liket.

Også politimester Hans Vik i Rogaland politidistrikt deltok på den 20 minutter lange pressekonferansen på politihuset i Stavanger mandag klokken 11.20. Han kunne fortelle at den 15 år lange etterforskningen vil bli evaluert.

Politiet har fått kritikk, blant annet fra privatetterforsker Tore Sandberg. Han synes det er spesielt at ikke forbindelsen til Lyngdal ble viet mer oppmerksomhet i etterforskningen.

— Vi har sett at det er blitt reist spørsmålstegn ved om vi gjorde en god nok jobb. Vi gjør så godt vi kan for å oppklare saken, men har bestemt at vi skal evaluere etterforskningen på et passende tidspunkt. Det er for tidlig å gjøre dette nå, men vi vil gjerne vite om det er ting vi kunne ha gjort annerledes. Vi vil selvsagt lære for å bli bedre, sa politimesteren på pressekonferansen.

Han la til at akkurat nå trenger politiet ro til å etterforske saken med det utgangspunktet man har nå.

— Etterforskningen ledes av flinke folk, og jeg vil rose alle de som står på. Per nå bruker vi alle de ressursene som trengs i saken, påpekte Hans Vik.

Han ser det som naturlig at også andre, utenom politiet blir med i evalueringsarbeidet.

— Det er naturlig at vi også får inn andre som kan se på dette med nye og friske øyne, sa politimesteren.

Det var onsdag i forrige uke politiet gikk til pågripelse av den første av de fire lyngdølene. En 36 år gammel mann ble pågrepet onsdag klokken 09.40 hjemme på sin bopel i Lyngdal.

Hans forklaringer i saken skal ha ført til at politiet systematisk kunne pågripe tre nye menn, alle fra Lyngdal i løpet av torsdagen.

Først ble en 36 år gammel mann bosatt i Kristiansand oppfordret til å melde seg hos politiet i sakens anledning. Han ble pågrepet og siktet klokken 16.15 torsdag.

Klokken 17.55 samme dag ble en annen 36-åring pågrepet i sitt hjem i Lyngdal. Han er den eneste av de fire siktede i saken som ennå ikke er avhørt i saken. Hans helsetilstand har ikke gjort dette mulig, men det er ventet at mannen vil bli avhørt av politiet førstkommende onsdag.

Den fjerde, en 38 år gammel mann, ble pågrepet i sitt hjem i Sirdal klokken 19.50 torsdag.

Alle de fire ble fredag varetektsfengslet med brev-, besøks- og medieforbud, tre av dem for fire uker, den fjerde, mannen som ennå ikke er avhørt, for to uker.