Tidligere i møtet orienterte rådmann Vidar Torsøe og Anita Ore om kommunens økonomi. Der kom det fram at det så langt i år har vært et merforbruk i kommunen i millionklassen. De fleste politikerne som ytret seg var i utgangspunktet positive til tiltak i Listahallen, men finner det ikke forsvarlig i den økonomiske situasjonen som kommunen er i.

9,8 millioner

Administrasjonen hadde anbefalt en oppgradering som foreslått av konsulentfirmaet Asplan Viak i et forprosjekt. Forslaget innebærer bygging av handikap og familiegarderober, vannsklie, lager, boblebad, klatrevegg og gode sosiale fellesrom.

Prislappen er på 9,8 millioner kroner. Administrasjonen ønsket at beløpet innarbeides i kommunens budsjett for 2016. Rådmannen poengterte at prosjektet ville være mer eller mindre selvfinansierende som følge økt bruk og økte inntekter.

Gunnar Fossland (H) ga uttrykk for at han håpet kommunestyret ville si ja til prosjektet.

— Når dere behandler budsjettet i desember, kan dere eventuelt velge å skyve på tidspunktet for investeringen, sa Fossland.

Lånegjeld

Ann Karin Fuglestad (V) ga uttrykk for at de ikke ønsket å støtte forslaget.

— Oppgradering er bra, men vi er ikke enig med prioriteringen. Rådmannen har nettopp orientert om den økonomiske situasjonen. Vi har en lånegjeld som er klart over grensen for det som er anbefalte. Vi må frigjøre midler for å betjene mer gjeld. Jeg synes derfor det er litt rart at rådmannen anbefaler dette anlegget, sa Fuglestad.

Hun pekte videre på at Farsund kommune har to svømmehaller innebærer at alle skoleelever har veldig god svømmeundervisning. Hun ga uttrykk for at partiet hennes gjerne er med på oppgradering av anleggene, men ikke slik utbygging lå i forslaget.

Varmt og salt

Anne Bente Birkeland (Ap) ga uttrykk for at hun var positiv til et anlegg med flere muligheter, men ikke slik som foreslått.

— Vi må spør oss selv om hva vi trenger. Kanskje blir vi én kommune sammen med Lyngdal. Trenger vi badeland? Jeg mener vi trenger trenger varmtvannsbad og saltvannsbad for gamle, syke og revmatikere, sa Birkeland blant annet.

Hun foreslo nytt forprosjekt med utredning av varmtvannsbasseng, saltvannsbasseng og barnebasseng.

De fleste i Frp ønsket å stemme for forslaget, men partiet var delt i denne saken.

— Vi har mye annet å bruke penger på. Vi må få ferdig Borhaug barnehage, Nordkapp og Alcoa Miljøpark. Selv om det er selvfinaniserende, må vi låne først, sa Ingrid Williamsen.

Guttorm Eng ga uttykk for at KrF heller ikke ønsker å ta en slik investering nå.

— Vi vil ikke legge mer i investeringsbudsjettet. Som nevnt fra Frp, har vi har mye som skal bygges. Vi skal forhåpentligvis bygge boliger for demente - jeg synes det er viktigerel Det kan være selvfinansierende, ja, men det er 10 millioner som skal ut først. Dessuten: Vil ei sklie og et boblebad være nok til at folk ikke reiser til Lyngdal? Det vet vi ikke, sa Eng.

Forslaget ble så stemt ned mot 11 stemmer.