Det sier daglig leder og medeier i Tratec Halvorsen, Frode Olsen, etter at selskapet i fjor omsatte for 89 millioner kroner og satt igjen med et driftoverskudd før skatt på 15,3 millioner kroner.

– Det var et bra år for oss. Veldig bra år. Vi fikk stort sett alle jobber som vi ønsket oss, og de ansatte har virkelig stått på, sier Olsen.

Vi fikk stort sett alle jobber som vi ønsket oss.

Konkurs

Tratec Halvorsen ble startet opp etter at Halvorsen Offshore AS gikk konkurs i 2018. Konkursen skyldtes likviditetsproblemer, som følge av at en stor kunde ikke har betalt for seg.

– Tratec Halvorsen skal videreføre over 170 års erfaring innen produksjon av kjeler, separatorer og trykkteknologi. Bedriften er i full gang med å overta og fullføre en rekke uferdige kontrakter som lå i konkursboet, ble det opplyst om i en pressemelding.

Det nye selskapet gikk inn og kjøpte hele boet til konkursrammede selskapet. Olsen, som også var direktør i Halvorsen Offshore, eier 20 prosent av aksjene i Tratec Halvorsen, mens Tratec AS og Tratec industrier eier de resterende prosentene.

Allerede første driftsår ble det et bra resultat for Olsen og hans stab med en omsetning 63,2 millioner kroner og et overskudd på 5,3 millioner kroner. Siden har det altså bare gått oppover for Tratec Halvorsen.

– Vi er nå en del av en solid, lokal gruppe som er opptatt av langsiktighet og trygghet i stedet for kortsiktig profitt, sier Olsen.

Vi er nå en del av en solid, lokal gruppe som er opptatt av langsiktighet og trygghet i stedet for kortsiktig profitt.

Nøkkeltall fra regnskapet

RESULTAT20192018
Totalinntekt8904663231
Driftsresultat153385290
Ordinært resultat før skattekostnad153185107

** Alle tall i tusen kroner

Tratec-samarbeid

Bedriften har i dag 46 ansatte på anlegget på Øye i Kvinesdal. Bedriften har samtidig tett samarbeid med de fem søsterselskapene i Tratec-konsernet. Det gjør at de får inn ekstra arbeidskraft når det trengs i hektiske perioder.

Ifølge Olsen har bedriften hatt en relativt rolig start på 2020, men han er på ingen måte bekymret av den grunn.

– Vi har ikke permittert noen og vi vet at vi har mye arbeid foran oss dette året. Så det ser positivt ut. Samtidig vet at det snur veldig fort i denne bransjen.

– Suksess

I juli 2019 skrev flere medier om Tratec Halvorsen som hadde produsert den første mobile vannfabrikken klar for Nordsjøen. Et halvt år senere mener Olsen at teknologien har blitt en suksess.

– Det er suksess, ja. Den er fortsatt i drift og vi har mottatt flere forespørsler fra andre som er interessert i modulen.

Dette er noe av det Tratec Halvorsen vil jobbe videre med. I tillegg skal det satses mot landbasert prosessindustri og næringsmiddelindustrien.

– Vi samler den kompetansen vi har på flere felt. På den måten har vi flere bein å stå på, sier Olsen.

Vi samler den kompetansen vi har på flere felt.