Gjennom produksjonsselskapet Gimpville i Oslo, som han selv var med å starte opp, er medeier i og styreleder for, har Dunsæd animert store deler filmen i sitt hjem på Gyland i Flekkefjord kommune.

På hjemmekontoret

Produsent & co-regissør Frank Mosvold fra Kristiansand valgte Gimpville til å animere storsatsingen på familiefilmen.

– Det er veldig artig at han valgte oss. Vårt produksjonsteam - som i denne prosessen har vært oppe i 30 stykker - har laget hele filmen for ham, sier Einar Rafoss Dunsæd.

Deler av animasjonsprosessen har foregått i hans hjemmekontor i Gyland.

– Det er utfordrende, men ved bruk av ny teknologi - verktøy over internett, chatteprogrammer og remotes, får vi det til. Den største utfordringen har vært å få god nok linje, men det finnes løsninger for det også, sier Rafoss Dunsæd.

Det er utfordrende, men ved bruk av ny teknologi - verktøy over internett, chatteprogrammer og remotes, får vi det til.

Einar Rafoss Dunsæd fra Flekkefjord/ Kvinesdal har animert store deler av familiefilmen «Elleville Elfrid» på sitt hjemmekontor i Gyland. Filmen har førpremiere på Flekkefjord kino lørdag 18. og Kvinesdal kino søndag 19. januar. Foto: Norsk Filmdistribusjon

Førpremiere på hjemmebane

Han er født i Flekkefjord og bodde åtte år i Kvinesdal i oppveksten.

– Jeg føler meg hjemme både i Flekkefjord, Gyland og Kvinesdal. At det vises førpremierer både på Flekkefjord kino og Kvinesdal kino er derfor selvsagt veldig stas. Nå håper jeg folk kommer og ser filmen. Det er en trygg og god familiefilm, sier 41-åringen.

At det vises førpremierer både på Flekkefjord kino og Kvinesdal kino er derfor selvsagt veldig stas.

Filmen har norgespremiere fredag 24. januar og er basert på kristiansanderen Frank Mosvolds univers om Elleville Elfrid, kjent fra NRK Super. Førpremieren i Flekkefjord er lørdag 18. januar. Dagen etter vises filmen på Kvinesdal kino.

Filmen, som også er solgt til flere andre land, handler om vennskap, sirkus og en magisk sykkeltur og beskrives som en varm og morsom familiefilm, full av fart og eventyr, der tre barn på sykkeltur oppdager hvor magisk vennskap kan være.

Filmsuksesser

Einar Rafoss Dunsæd var med å starte det norske produksjonsselskapet Gimpville i 2002. Selskapet har levert etterarbeidshus for 3D-grafikk og visuelle spesialeffekter (VFX) til TV-, reklame- og spillefilmer siden den gang. Selskapet har studio midt i Oslo, men nå har de altså også avdelingskontor i Gyland.

– Vi har gjort veldig mye reklamefilmer - tillegg til vanlige filmer. Nå driver vi også å server et større marked i Asia også. Det er litt morsomt, sier den lokale animatøren.

Det går an å leve av filmproduksjon, selv om bransjen er tøff.

– Det er ikke bare rosenrødt. Kunden vil ha mye for lite hele veien. Men ja, vi har fått det til, innrømmer Einar Rafoss Dunsæd.

Gimpville har blant annet arbeidet med animasjonsfilmene om Den lille redningsskøyta Elias, laget flere av effektene i storfilmen Max Manus (2008), i familiefilmen Julenatt i Blåfjell (2009) og i katastrofefilmene Bølgen (2015) og Skjelvet (2018). Selskapet har også levert visuelle effekter til reklamefilmer. I samarbeid med Try reklamebyrå har Gimpville arbeidet med mer enn 20 reklamefilmer. Gimpville fikk internasjonal oppmerksomhet for trollfigurene i tulledokumentaren Trolljegeren (2010).