Formannskapets innstilling i saken om ny rådmann i Kvinesdal, ble vedtatt med 21 av 24 stemmer.

Ronny Nielsen fremmet sitt forslag om å ansette rådmann på åremålsstilling. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Ronny Nielsen (Frp), som også tidligere har uttrykket misnøye med at innstillingen innebærer fast ansettelse, tok ordet under kommunestyremøtet.

Han uttrykker at planprosessen fremstår for ham fornuftig og gjennomtenkt.

– At vi som kommune velger å bruke 300.000 kroner på et eksternt rekrutteringsfirma for å sikre en mest mulig analysert ansettelse, det er det sikkert mange som har mening om. Jeg mener og at det er dyrt, men det er sånn markedet er i dagens jobbmarked, sier Nielsen.

Han uttaler at det er viktig å få folk utenfra til å belyse kandidatenes sterke og svake sider til en helhetsvurdering.

– Likevel er det vi i kommunestyret som skal ansette rådmannen til slutt. Så ansettelsen er vårt valg til slutt. Det er beslutningsgrunnlaget vi betaler for.

Videre viser Nielsen til punktet om fast ansettelse av rådmann.

– Jeg anførte som kjent et forslag i formannskapet om å ansette rådmannen på åremålsstilling i seks pluss seks år. Og jeg vil i dag fremme mitt forslag fra formannskapet på nytt, opplyser Nielsen.

Han sier blant annet at han har vanskelig for å tro på at de har behov for rådmann i mer enn 12 år.

Forslaget til Nilsen falt med tre stemmer, med 21 stemmer for formannskapets innstilling. Foto: Malene Sørensen Lundberg

Trine Nilsen Klungland (Ap) tok også til orde etter Nielsen. Hun ønsket å gi uttrykk for at Camilla Dunsæd har gjort en god jobb som rådmann. Videre forteller hun at Arbeiderpartiet er helt enig i innstillingen fra formannskapet om å benytte eksternt rekrutteringsbyrå.

– Det er forhandlingsutvalget som har medarbeidersamtaler med rådmannen i dag, og vi er derfor også enige i å bruke forhandlingsutvalget som et intervjuutvalg. Arbeiderpartiet ønsker en fast ansettelse av en rådmann, sier Klungland.

Ordfører Per Sverre Kvinlaug avrundet saken med å setter opp punktet fra Nielsens forslag til avstemning. Forslaget til Nielsen falt med tre stemmer, med 21 stemmer for formannskapets innstilling.