Ett av temaene var å unngå kollisjoner på samme tilbud i forhold til kulturhus som ligger nærme hverandre geografisk.

– Dette er et forum for kulturhus som er medlemmer av Norsk Kulturhusnettverk, samt faste spillesteder for Riksteatret, opplyser kultursjef i Kvinesdal, Jan Schou.

Kulturhusene som møttes i Kvinesdal var Kilden Teater- og Konserthus, Buen Kulturhus i Mandal, Lyngdal Kulturhus, Flekkefjord Kultursenter, Spira og Kvinesdal Kulturhus.

Vi er samlet et par ganger i året, der vi hver gang besøker hverandres kulturhus.

– Vi er samlet et par ganger i året, der vi hver gang besøker hverandres kulturhus. Denne gangen var det Kvinesdal Kulturhus som var vertskap og samtlige kulturhus i Vest-Agder var representert med flere deltakere. Møtet blir holdt i en uformell tone, der vi starter med en god lunsj og prater om løst og fast, fortsetter Schou.

Så blir vertens kulturhus presentert med omvisning, denne gang Kvinesdal kulturhus.

– Deretter hadde vi en god runde på hvordan fjoråret hadde gått og så er det en tilsvarende runde på programmet for det enkelte kulturhuset den kommende sesongen, sier han.

Schou sier at det er veldig nyttig å treffes og utveksle erfaringer, selv om man driver kulturhus i forskjellige omfang, fra Kilden, som er et nasjonalt nivå, til Kvinesdal som er et lokalt.