– Det er jo bare en fryd å være coach for en gjeng som stiller så forberedt til stevne.

Ordene tilhører Susanne Gardøl som ble spurt om å være med som coach under helgens Lørenskog Cup for de lokale deltakerne Terje Knustad, Sander Vatland og Fredrik Bjørnestad.

Gardøl er opprinnelig fra Lyngdal, men bor og jobber i Oslo og nettopp derfor var det naturlig å spørre henne om å bidra fra sidelinjen da de faste trenerne ikke hadde anledning til å være med.

– Rune (Bjørnestad) måtte på jobb og siden jeg kjenner den gjengen der godt etter 20 år med karate bak meg, så fikk jeg forespørselen. Det sa jeg selvfølgelig ja til, sier Gardøl, som har 3. dan svart belte.

Sander Vatland (grønn genser), Terje Knustad, Susanne Gardøl og Fredrik Bjørnestad ble et team på Lørenskog Cup. De fikk også hjelp av to fra Sandnes Karateklubb, Dawender (helt til venstre) og Jawand (helt til høyre). Foto: Privat

Med Gardøl som coach på sidelinjen gjorde alle de lokale en god figur, selv om både Knustad og Vatland tapte sine kamper.

– Terje møtte to gode svensker til kamp og tapte begge. Han kan likevel være godt fornøyd med seg selv, sier Gardøl.

– Sander røk ut i første kamp mot en helt jevn motstander. To av dommerne dømte seier til Sander, mens de to andre dømte tap. Hoveddommer ga seieren til hans motstander som til slutt tok sølv.

Grunnen til at det ble sølv på denne deltakeren, heter Fredrik Bjørnestad.

– Fredrik vant både kamp og kata i klassen G13/14. Veldig bra, sier Gardøl.

– Ga det mersmak å være som trener?

– Absolutt. I hvert fall med så flinke utøvere.