Sammen med Kjøreskole AS, ønsker Wright Trafikkskole å starte opp snøscooteropplæring i Kvinesdal ved Krågeland alpinsenter og området rundt. I søknaden til kommunen skriver Roger Augland, som søker om tillatelse på vegne av Wright trafikkskole, at de har fått tommel opp fra grunneiere i området og mangler kun tillatelse fra kommunen.

– Det er strenge føringer for mål og måloppnåelse i opplæringen og vi har behov for å kunne kjøre i løssnø, terreng, helninger osv. Vi har også mye fokus på miljøkjøring, vise hensyn til andre brukere av naturen, snøskred fare, og ikke minst kjøring på islagte vann. Det er derfor helt nødvendig å kunne bruke et avsatt område med fri natur, skriver Augland.

– Vi er svært opptatte av å bidra tilbake til lokalmiljøet så mye som mulig. Det betyr at vi vil bruke nærmeste hotell/overnattingsmulighet til å bosted, ha alpinsenteret sin cafe som spisested, osv. Andre plasser vi har kurs så har dette vist seg å være meget etterlengtet da vi ofte er der på tider av uken som det ellers ikke er mye folk, skriver han videre.

Målet til trafikkskolen er å få 50 personer til å ta snøscooteropplæringen hvert år.