MANDAL – Grunnen er sammensatt og vi har vært gjennom en lang prosess der vi har vurdert for og imot. I hovedsak handler det om at salget i vår kjøkkenavdeling har gått nedover, mens kjeden satser tungt på kjøkken. Det kunne vi ikke være med på lenger, sier butikksjef Christian Berge Haugen.

Rent formelt går butikken fra å hete Jernia Lohne til å bli Oluf Lohne torsdag i neste uke.

Ingen inngang: Det går ikke lenger an å gå inn i butikken fra Gågata. Foto: Espen Sand

Stenger del av lokalet

I praksis betyr det en omorganisering av både butikklokaler, bemanning og varesortiment.

Vi opplever at det kommer flere kunder inn til oss fra Bryggegata

– Vi fortsetter med det samme varesortimentet som idag, men kutter ned på utvalget i kjøkkenavdelingen, og vil etter sommeren redusere butikklokalene i delen ut mot Gågata. Vi har allerede redusert bemanningen og stengt inngangen fra Gågata. Vi opplever at det kommer flere kunder inn til oss fra Bryggegata og der har vi også parkeringsplasser i bakgården. Vårt hovedfokus fremover vil være jernvare, verktøy, lås, beslag og utstyr til hus, hjem og hage, sier Berge Haugen.

Går nye veier: Daglig leder på Jernia Lohne i Mandal sentrum, Christian Berge Haugen, har valgt å bryte ut av Jernia-kjeden. De ønsker ikke lenger å være med på kjøkkensatsingen. Bildet er tatt i desember 2017. Foto: Espen Sand

– Endret seg vanvittig fort

– Betyr det at det settes opp en fysisk vegg midt i butikken?

– Det er litt tidlig å si, men en stor butikk krever høy bemanning. Derfor er vi nødt til å redusere størrelsen på lokalet, sier han.

Konkurransen innen kjøkkenutstyr har blitt langt større de siste årene

Butikksjefen mener det er den tøffe konkurransen innen kjøkkenvarer i Mandal som nå tvinger dem til å gjøre endringer.

– Konkurransen innen kjøkkenutstyr har blitt langt større de siste årene, og markedet endrer seg vanvittig fort. Det handler om å tilpasse oss markedet. Jeg har veldig tro på at endringen er riktig for oss, og jeg ser positivt på fremtiden, sier Berge Haugen.