Han er daglig leder ved USA Experten OK Reiser i Kvinesdal.

Natt til torsdag varslet USAs president Donald Trump at USA vil stanse all flyreise mellom Europa og USA fra og med natt til lørdag norsk tid i 30 dager. Unntaket er fly fra Storbritannia.

Årsaken til innreiseforbudet er å forhindre spredning av koronaviruset.

Dette får store følger for dem som er på forretnings- og fritidsreise. De vil kunne få problemer med å komme seg til eller fra USA før innreiseforbudet trer i kraft.

I tillegg sliter flere flyselskaper, deriblant Norwegian og SAS, med store økonomiske tap som følge av at det er langt færre reisende som følge av virusutbruddet. De to skandinaviske flyselskapene har allerede varslet kutt i mellom 3.000 og 2.000 flyvninger ut april. Flere av disse er oversjøiske.

Reisebyrået i Kvinesdal som er et av landets ledende innen reiser til USA, har for tiden mange kunder som enten er i USA eller har planer om å reise dit den neste måneden.

– Vi må bare respektere det myndighetene har besluttet, men dette får konsekvenser for dem som enten er på reise eller planlegger reise. Vi prøver nå å få en oversikt over dem som er der borte, og som vi må prøve å hjelpe. Vi er i kontakt med flyselskapene, men venter på retningslinjer for hvordan dette kan løses, sier Røgenes.