Han er i dag rektor på leirskolen på Knaben.

Prisen, som er høythengende innen norsk friluftsliv, ble ifølge en pressemelding fra paraplyorganisasjonen Norsk Frilufsliv, utdelt for første gang i 1995.

Leirskolearbeid

I juryens begrunnelse understrekes det at leirskolene er en viktig rekrutteringsarena til friluftslivet, og at tilbudet hvert år gir rundt 50.000 norske barn og unge varierte og spennende aktiviteter i norsk natur, fra kyst til fjell.

Diplomet de fikk. Foto: Privat

– Aktivitetene blir tilrettelagt etter funksjonsnivå og interesser. Elever som tradisjonelt ikke mestrer skolens akademiske rammer, opplever ofte at de blomstrer og at de kan vise seg positivt frem når de er på leirskole. For mange barn er naturopplevelsene på leirskole det viktige, positive førstemøtet med den norske friluftslivstradisjonen, skriver juryen i sin begrunnelse.

– En ære

Norsk Leirskoleforening (NLF) har 51 leirskoler som medlemmer, og er en frittstående nasjonal pedagogisk interesseforening. I foreningen er man naturlig nok stolte over hedersprisen.

– Det er en ære for Norsk Leirskoleforening å bli tildelt Friluftslivets Hederspris. Utmerkelsen er en stor anerkjennelse av foreningens arbeid for leirskoleordningen og for kampen å sikre alle elever et leirskoleopphold. Prisen er også en anerkjennelse til det arbeidet alle landets leirskoler gjør for å fremme den norske friluftslivstradisjonen. Det er mange ildsjeler i leirskolesystemet, og alle har sin del i denne prisen, sier leder i NLF, Trond Setlo, i pressemeldingen, som samtidig understreker at det er mange som tar del i prisen.

Den norske Friluftslivsprisen eies og deles ut av paraplyorganisasjonen Norsk Friluftsliv og friluftslivsfestivalen «Friluftsliv for alle».

Juryen består av: Dag Kaas (leder), Berit Lein (Miljødirektoratet), Lars Sponheim (fylkesmann i Hordaland), Trond Berg (programskaper i NRK), Jan Bøhler (stortingsrepresentant AP), Ingjerd Schou (stortingsrepresentant H), Arne Nævra (naturfotograf), Kjell Haugen (festivalen Friluftsliv for alle), Arne Danielsen (sekretær).

Styre og æresmedlemmer i Norsk Leirskoleforening Foran Mette Evensen, Tønsberg, Grete Østerås, Vassfaret og Helga Jørgensen Rudaa, Tromsø. Bak fv. Jan Rob, Kvinesdal, Geir Stillingen, Hedalen, Elisabeth Mellbye, Brennabu, Trond Setlo, Knattholmen, Eivind Brenna, Brennabu, Stein Rudaa, Tromsø, Reidun Guldhaug, Solbukta , Martin Berg, Harstad, Aslak Thorsen, Kragerø. Foto: Privat