Torsdag morgen satte Sigurd Erik Egeland og Egeland Motorsport kursen mot Trondheim for å kjøre den 2. NM runden i rallycross. Vel 90 mil hjemmefra skulle løpet arrangeres av NMK Melhus, på Bollandsmoen Motorsportsenter.

Med seieren fra Konsmo Motorbane friskt i minne, var det ikke bare sjåføren som var ved godt mot, ifølge pressetalskvinne Anne Beth Mål Arntzen i Egeland Motorsport.

De første treningsrundene var tidsmessig ikke noe å skryte av, men slik var det også under den nevnte første NM-runden på Konsmo. Men det ble verken heatseiere eller bestetider denne gangen. Det var bare såvidt at Egeland sikret seg plass i B-finalen. Likevel lå det meste til rette for en god B-finale. Både Egeland og teamet mente A-finalen var innenfor rekkevidde.

Den signalgule Mazdaen til Sigurd Erik Egeland og Egeland Motorsport er godt synlig i NM-sirkuset. Foto: Anne Beth Mål Arntzen

– Men når teamet endelig hadde funnet det riktige oppsettet med dekk og nye dempere – så skjer det som ikke skulle skje. Egeland stod klar på starten, starten går og motoren går rett i kjelleren. Egeland fikk en ubrukelig start og klarte ikke å henge med, til tross for iherdige forsøk, beretter Anne Beth Mål Arntzen.

Egeland endte på en skuffende niendeplass til slutt. Teamet uttaler likevel at de har hatt ei fin helg selv om de selvfølgelig kjenner litt på skuffelsen over å ikke få det helt til.

Nå skal Egeland Motorsport shine opp Mazdaen litt og prøve å få testet det nye oppsettet litt mer før den tredje NM-runden som kjøres på Dokka om tre uker.