Subjekt-redaktør Danby Choi er blant flere som reagerer på at NRK har byttet navn på programmet Jungeltelegrafen – til Musikkreisen.

Ifølge VG er redaktøren oppgitt over avgjørelsen.

– Jeg er mangeårig lytter av Jungeltelegrafen og har aldri tenkt på navnet som noe støtende. Dette sier alt om den «woke-tiden» vi lever i, og at NRK gir etter for folks hysteriske overfølsomhet, sier Choi.

NRK har overfor Klassekampen argumentert for endringen med at innholdet skal tydeliggjøres i NRKs app, men også at de har tatt hensyn til at navnet kan oppleves som belastende for noen.

NRKs musikksjef Mats Borch Bugge svarer i en epost til VG på kritikken.

– Det er helt supert at folk engasjerer seg i NRKs innhold og nå også titler. Jeg opplever riktignok at denne saken bærer galt av sted, da denne navneendringen ikke handler om woke, men å tydeliggjøre innholdet for et større publikum, skriver han i en epost.

Ifølge Medier24 reagerer også samfunnsdebattant Kjetil Rolness og Dagens ansvarlige redaktør Vebjørn Selbekk, som tidligere satt i Kringkastingsrådet. Overfor VG støtter stortingsrepresentant Jenny Klinge (Sp) kritikken mot NRK.

(©NTB)