Kriseledelsen i Lyngdal kommune har vært tett på den pågående leteaksjonen i Lindesnes etter den 7 år gamle gutten fra Lyngdal som forsvant under en jakttur søndag.

De pårørende blir tatt hånd om av Lyngdal kommunes psykososiale kriseteam. Tirsdag ble det formelt også satt krisestab i Lyngdal kommune.

– Det vi gjør nå er at vi fra klokken 17.00 til 21.00 åpner Lyngdal kirkesenter for å ha en samlingsplass for de som måtte ønske det. Nå har dette pågått såpass lenge, med mange involverte og mange som er bekymret. Det føles derfor rett å ha en felles samlingsplass for de som skulle ønske det, opplyser ordfører Unni Nilsen Husøy til Lister24 like over klokken 14.00.

Det var før politiet klokka 16.50 sendte ut melding om at det var gjort funn av en død person i søksområdet.

Skal orientere

Klokken 18.00 skal kommunens politikontakt sammen med ordfører orientere de frammøtte om status i leteaksjonen.

– Det blir også andre representanter fra kommunen til stede, herunder personer fra det psykososiale kriseteamet, og representanter fra kirken, heter det på kommunens hjemmeside.

– Vi er også i dialog med Lindesnes kommune om et felles samlingssted på Vigeland, men dette har vi ikke fått bekreftet hvor blir enda. Men dette vil også bli iverksatt slik at de som er med i søket og ellers frivillige og andre som ønsker å møtes kan gjøre det, sa Nilsen Husøy til Lister24.

Ordfører i Lyngdal Unni Nilsen Husøy Foto: Torrey Enoksen

– Selve hendelsen og søket håndteres av politiet. Lyngdal kommunes primæroppgave i denne fasen håndteres av kriseteamet. I tillegg ønsker vi nå å legge til rette for at pårørende, familie, venner og andre skal ha et sted de kan møtes, og få informasjon, sier kommunedirektør og leder av kommunens krisestab, Kjell Olav Hæåk, på hjemmesiden.