Biskpop Stein Reinertsen, som var involvert i en ulykke fredag. Her er han sammen med Kong Harald V, i forbindelse med innsettingen som biskop.

Svein Morten Havaas

Biskopen forslått etter ulykke

Biskop Stein Reinertsen ble fredag kveld påkjørt bakfra på E 18 i Kristiansand, da han var på vei hjem fra visitas i Kragerø, av en antakelig ruspåvirket sjåfør som senere stjal ambulansen.

Publisert: Publisert:
 • Bjørn Hoel
Denne artikkelen er over fem år gammel

Rett etter påkjørselen besvimte Reinertsen, men før det klarte han å styre bilen mot midtrabatten, i et forsøk på å unngå det verst tenkelige scenariet.

Mørbanket og forslått

– Jeg er ganske mørbanket og forslått nå, men ellers går det bra. Ingen av oss to som befant oss i bilen jeg kjørte, ble alvorlig skadet. Jeg er heller ikke sykmeldt, sier biskopen til Lister24. Han beskriver hendelsen slik:

– Jeg lå i 80 kilometer i timen og vi hadde nettopp passert Varoddbrua. Jeg kom fra bispevisitas i Kragerø. Ved Vollevannet ved innkjørselen til Ålefjær kjenner jeg at bilen får et voldsomt støt bakfra. Så forsøker jeg å styre bilen inn mot midtrabatten. Deretter mistet jeg bevisstheten en liten stund.

Takker Gud

Biskopen takker Gud for at dette ikke gikk verre.

– Samtidig var det spesielt at kona mi Marit, omtrent på samme tid ble minnet på at hun skulle be for at det gikk bra med hjemreisen min, påpeker Reinertsen.

Ulykken ble altså meldt til politiet 22.49 fredag kveld. Mannen som kjørte inn i bilen til Reinertsen, er den samme sjåføren som stakk av i ambulanse etterpå. Akkurat denne hendelen fikk ingen konsekvenser for biskopen.

Stjal ambulansen

Ifølge NRK stakk denne mannen sent fredag kveld av med en ambulanse, som hadde rykket ut til en ulykke mannen selv var involvert i på E18, øst for Kristiansand sentrum.

– Da en ambulanse kom til sykehuset, slo han ned sjåføren og stakk av med ambulansen. Politiet opplyser at mannen kjørte til Voiebyen på motsatt side av Kristiansand. Ambulansen ble forlatt i krysset Vågsbygdveien / Steindalen, skriver NRK på sine hjemmesider.

Promille?

Mannen ble raskt pågrepet og sitter nå i arrest i påvente av avhør.

Før mannen stakk av med ambulansen, skal han ha dratt sjåføren ut av bilen, og slått han flere ganger i overkroppen.

– Ambulansesjåføren fikk et par slag i mageregionen. Han skal ikke ha fått skader av betydning, ble det ifølge NRK, opplyst fra Agder politidistrikt.

Publisert:

Flere artikler

 1. NYHETER

  Promillekjørte på biskopens bil

 2. NYHETER

  Til sykehus etter ulykke med stjålet bil

 3. NYHETER

  Påkjørt bakfra på Kjørrefjord

 4. NYHETER

  Bil påkjørt bakfra - to kjørt til legevakten

 5. NYHETER

  Stakk fra politiet i høy hastighet - kjørte av veien

 6. NYHETER

  To biler involvert i ulykke