Sist oppdatert:

Flere hundre mennesker tok onsdag farvel med tidligere redaktør i Farsunds Avis og Lister, Steinar Spjelkaviknes

Spjelkaviknes døde 15. mars, bare 63 år gammel, etter lengre tids kreftsykdom, men høytidligheten i kirken ble en hyllest til livet.

Seremonien ble innledet ved at nevøen Christen Risholt sang Neil Youngs "Heart of Gold" som var en av favorittsangene til den tidligere redaktøren. Risholt fremførte senere John Lennons "Imagine".

— Jeg hadde en helt i livet mitt, og det var Steinar Spjelkaviknes. Det er vanskelig å stå her i dag og ikke få prate med ham igjen. Jeg tror han hadde vært veldig fornøyd med at alle barna hans står her ved båren, sa sønnen Petter Spjelkaviknes.

Steinar Spjelkaviknes var både redaktør og disponent i Farsunds Avis fra 1986 til januar 2009 da han på grunn av parkinsson-sykdom måtte trekke seg.

Nyhetsredaktør i Lister, Svein Morten Havaas, trakk i sin tale frem at Spjelkaviknes tok avisens samfunnsansvar på alvor.

— Han sa i et intervju jeg hadde med ham at "jeg har nok pådratt meg noen skarpe kritikere – det skal en redaktør ha!. Han ga oss stor oppbacking. Som redaktør var han uredd og åpen. Han tok avisens samfunnsansvar på alvor. Steinar var glad i bedriften sin, sa Havaas på vegne av Lister.

— Det er sterkt å stå her i dag. Flere av oss var sammen med Steinar i Farsunds Avis og Lister. Vi har mange gode minner fra den tiden. Han var en dyktig redaktør. Han var modig. Samtidig hadde han humor. Det var befriende å ha en sjef med et stort glimt i øyet, sa Bjørn Hoel på vegne av redaksjonsklubben i Lister.

Publisert: Sist oppdatert: