– Vil du være med å påvirke hvordan Lister-regionen skal bli i 2030? Ta med vennene dine til Kvinesdal kulturhus lørdag 21. september, lyder oppfordringen fra arrangørene til Lister-ungdommen i forkant av lørdagens konferanse.

Det er Vest-Agder fylkeskommune som sammen med Listersamarbeidet som står bak og arrangerer samlingen på kulturhuset. Ungdom i nærliggende kommuner får gratis transport for å delta.

Vil du være med å påvirke hvordan Lister-regionen skal bli i 2030?

Henriette Kjørmo er blitt stor på TikTok. Lørdag deltar hun på konferansen i Kvinesdal. Foto: Camilla Klungland Ousdal 
Illustratør Frode Skaren deltar på konferansen. Foto: Camilla Klungland Ousdal

Målet med konferansen er å få innspill fra dagens unge på hvordan de ønsker å ha det i Lister i årene fremover. Hva mener de skal til for at Lister blir en bærekraftig region der mange vil leve, jobbe og bo?

– Vi inviterer ungdom fra Lister-regionen til å starte opp arbeidet med ny Regionplan Lister 2030, heter det fra arrangørene.

Tema som skal prates om er blant annet klima, kollektivtransport, jobb, utdanning, fritid, kultur og inkludering.

Vi inviterer ungdom fra Lister-regionen til å starte opp arbeidet med ny Regionplan Lister 2030

Azizullah Azizi deltar på konferansen og skal prate om inkludering. Foto: Mona Wikøren
Ordfører Per Sverre Kvinlaug gleder seg til lørdag. Foto: Mona Wikøren

Blant deltagerne er ordfører Per Sverre Kvinlaug i Kvinesdal, illustratør og designer Frode Skaren, representant fra Agder Kollektivtrasport (AKT), Azizullah Azizi og Henriette Kjørmo. Sistnevnte er fra Flekkefjord og har en av Norges mest populære profiler på appen TikTok, der hun har flere hundre tusen følgere.

Det blir også såkalt inspirasjons-pitch med unge representanter fra alle Lister-kommunene, blant andre Bertine Midttun (Farsund, leder i Vest-Agder Natur og ungdom),  Dina Sandnes Reppen (Lyngdal), Ole Andre Helle (Kvinesdal) og Marianne Rossevatn (Hægebostad).

Konferansen avsluttes meg gratis kinovisning av filmen «Ad Astra».