Samarbeidet har fått navnet NAV Lister, og postadressen blir Nesgata 11. Leder er Bente Haugland.

– Alle samarbeidskommunene delegerer myndighet til vertskommunen til å utføre de oppgaver som er hjemlet og pålagt i lov om sosiale tjenester i NAV, og lov om introduksjonsordning for nyankomne flyktninger, påpeker leder Bente Haugland, i et brev som er adressert til fylkesmannen i Agder.

Flere voksenopplæringer

– I tillegg til introduksjonsprogrammet inngår også til NAV den praktiske bosettingen av flyktninger, mens det er opp til den enkelte kommune å ta stilling til anmodning om bosetting av flyktninger. Det vil fremdeles være voksenopplæringer i samtlige kommuner. Disse inngår ikke i samarbeidet, skriver Haugland.

Det vil fremdeles være voksenopplæringer i samtlige kommuner

Bente Haugland skal lede NAV Lister. Foto: Mona Wikøren

Kontorene legges ikke ned

Det blir også understreket at det fortsatt vil være NAV-kontor i samtlige av kommunene i vertskommune-samarbeidet. Men Kvinesdal kommune overtar, som vertskommune, alt ansvar for post og arkiv, og ber derfor fylkesmannen om å endre utsending av post og info som omhandler de kommunale tjenestene i NAV i henhold til dette.

I notatet fra NAV-leder Bente Haugland fremgår det også at samarbeidskommunene delegerer til vertskommunen å fastsette veiledende satser til livsopphold og etablering for stønader som utbetales etter lov om sosiale.

– Klager over tjenesten skal også håndteres av vertskommunen, går det fram av brevet.

Klager over tjenesten skal også håndteres av vertskommunen