– Vi prøver å tilpasse oss en ny tid med masse konserter og show på utestedene i Kvinesdal og tilbudet på Spira. Totalt blir det noe for enhver smak i vårt distrikt, uttaler kultursjef og kinosjef Jan Schou.

I tillegg til forestillingene og sceneinnslagene kan han friste med mye god kino i høst - ikke minst mange store norske titler som «Skjelvet», «Månelyst i Flåklypa», «Mordene i Kongo», «Troll – Kongens hale» og «Sonja». Lørdag 3. november er det også Den store kinodagen på Kvinesdal kino - som også markeres på de øvrige kinoene i Lister-regionen.

Totalt blir det noe for enhver smak i vårt distrikt.

Kvinesdals kultursjef og kinosjef Jan Schou ser fram til et variert og spennende høst i kulturhuset. Foto: Olav Hoel

– Biblioteket vil også i løpet av høsten utvide åpningstidene, slik at vi har åpent hver dag, bortsett fra søndager. I tillegg har vi leid ut kulturhuset til lokale arrangører som vil arrangere konserter og møter, sier Schou.

Rune Andersen holder sitt kritikerroste show «Lykkeliten» i Kvinesdal kulturhus lørdag 15. september. Foto: Dag Magne Søyland

PÅ SCENEN er det Rune Andersen som innleder høstprogrammet lørdag 15. september med suksessforestillingen sin «Lykkeliten». Oppsetningen beskrives som «en ærlig, rystende, og humoristisk forestilling».

Kristiansanderen Rune Andersen vokste opp med en voldelig far. I TV 2-programmet Vårt lille land fortalte han og de tre søstrene om oppveksten. Som voksen ble han en folkekjær og prisbelønnet komiker. Etter at Runes historie ble offentlig kjent har det blitt viktig for ham å ta temaet med inn på scenen. Valget med å sette opp forestillingen Lykkeliten har vært Runes største utfordring som artist. Men han brenner for dem som har opplevd og opplever vold og overgrep som barn. Og nå forteller han historien med de virkemidlene han mener er viktig; ærlighet, varme og humor.

Victoria Productions setter opp «Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans» tirsdag 18. september i Kvinesdal kulturhus. Foto: PRESSEBILDE

TIRSDAG 18. september setter Victoria Productions opp «Den lille muldvarpen som ville vite hvem som hadde bæsjet på hodet hans».

Alle barn kjenner historien om den stakkars Muldvarpen som plutselig får en stor og ekkel bæsj midt opp på hodet ... Historien er blitt en av vår tids største barneboksuksesser.

Fredag 21. september er det duket for revy i kulturhuset. Det er truppen Complex som fremfører forestillingen «3 ½ mann». Besetningen består av Odd Sevland, Kjell Are Janz og Kjetil Tveit.

Gode gamle figurer i Høvågdamene, Vennesla transport, de gamle, bedehuset, tyskeren, frolendingen, kjøpmannen fra Farsund osv dukker opp. Det loves mye moro.

Complex fremfører forestillingen «3 ½ mann» i Kvinesdal kulturhus fredag 21. september. Foto: PRESSEBILDE
Riksteatret setter opp Egner-klassikeren «Karius og Baktus» mandag 12. november i Kvinesdal kulturhus. Foto: Erik Berg

RIKSTEATRET setter mandag 12. november opp en skikkelig klassiker, nemlig den «originale» Karius og Baktus - tro mot Thorbjørn Egners historie.

Egners barneklassiker er en del av vår moderne kulturarv, og historien om de to rampete tanntrollene lever i beste velgående. Fortellingen dukket opp i 1946, til fryd for mange, og til skrekk og advarsel for dem som slurvet med tannpussen. Skremselspropaganda eller ei, Karius og Baktus har gjennom 70 år vist at den har livets rett, ikke minst takket være Thorbjørn Egners rike bokillustrasjoner, NRK-hørespill og Ivo Caprinos velkjente dukkefilm.

Siv Ringdal skal presentere sin nye bok «På høye hæler i Amerika» på årets kulturkveld i Kvinesdal fredag 16. november. Foto: UIO

ÅRETS KULTURKVELD holdes fredag 16. november. Den er innrammet med et amerikansk fokus.

– Vi får besøk av Cand. philol. og forfatter Siv Ringdal, som skal presentere den nye boka si: «På høye hæler i Amerika». Unge Agder-kvinner i etterkrigstidens New York. Skikkelig country blir det når Nashville Sound med lokale gjesteartister slår an tonen, sier kultursjef Jan Schou.

Det blir selvsagt også utdeling av kulturprisen, kulturstipend, bygningsvernprisen, stipend til ung idrettsutøver og Sachs minnefonds stipend til unge studenter innen klassisk musikk.

Kulturkvelden blir ledet av redaktør i Radio Kvinesdal, den veltalende kristiansanderen, Tor Magne Gausdal.

Samme kveld åpner Kvina Kunstnarlag sin årlige høstutstilling som blir hengende til søndag 25. november. Årets hovedutstiller er Bjørn Aurebekk.

HØSTPROGRAMMET avsluttes av Victoria Productions som setter opp en annen klassiker onsdag 12. desember, nemlig Alf Prøysens «Snekker Andersen og Julenissen».

Oppsetningen er en rotnorsk juleforestilling med lek og moro, sang og dans, undring og glede.

– Med «Romjulsdrøm», «Musevisa», «Julekveldsvisa» og mange flere av Prøysens udødelige sanger vil denne forestillingen garantert gjøre at julestemningen legger seg som et varmt og godt teppe rundt hele familien! Og hvem vet? Kanskje alle barna får treffe julenissen etter forestilling? heter det i pressemeldingen.