Det mener NAV-kontorene i Farsund, Lyngdal, Kvinesdal og Flekkefjord. For tredje året på rad har NAV i Lister gått sammen og inviterer personer som står i fare for å miste jobben i en bransje som er i nedgang, til konferanse i Kvinesdal kulturhus 15. januar.

Tredje gang

– Det er tredje gang vi går sammen om et arrangement som skal inspirere deltakerne til å ta grep som kan sette dem i posisjon til spennende jobbmuligheter. Dette er et arrangement for hele Lister. Vi vet det er personer med bakgrunn fra olje- og gassektoren som ønsker å se nye muligheter. Dette seminaret passer også for ungdom som har falt av og som trenger litt inspirasjon til å fullføre en utdanning som kan gi dem jobb, sier rekrutteringsrådgiver Hilde Nesvik Nilssen ved NAV Lyngdal og Hægebostad.

Muligheter

Tall NAV i landsdelen sitter på viser fortsatt stor nedgang i ledigheten innen industrien. Men utfordringene er fortsatt store, dette gjelder ikke minst om den enkelte jobbsøkeren har de kunnskapene arbeidsgivere ønsker.

De mellom 200 og 250 personene som vil være til stede på konferansen 15. januar, vil møte representanter fra blant annet Nye Veier som skal bygge ut ny E39. Representanter fra oppdrettsnæringen og Gaute Ubostad (Knertenland og Under) vil fortelle om jobbutsiktene innen oppdretts- og i reiselivsnæringene.

– Norsk Yrkesdykkerskole vil være til stede. Det er ikke så mange som egentlig tenker over at dykkerdrakten dykkerne har på seg er akkurat som kjeledressen folk på land tar på seg. Dykkernæringen er på jakt etter folk med fagbrev innen sveising, mekanikk, rørleggere og mye mer. Det er så mange muligheter for å få seg jobb, men i enkelte tilfeller kreves det en ekstra innsats. Det er det vi ønsker å inspirere folk til, sier rekrutteringsådgiver Tor Arve Barøy ved NAV Kvinesdal.