Den 23-årige kvinnen bosatt i Kvinesdal hadde vært på fest og drukket seg veldig full da hun krasjet i Lerviktunnelen ved Øye 29. april i fjor. Blodprøve tatt av 23-åringen viste en promille på 2,11.

Hun husker glimtvis fra kvelden og sa i retten at hun husker at hun sto alene utenfor en bil som hadde kollidert i tunnelen. Hun er ikke i tvil om at det var hun som kjørte bilen. Dette er også underbygget av vitneforklaring i saken.

23-åringen hadde heller ikke førerkort som følge av et tidligere tilfelle av promillekjøring tre uker tidligere. I tillegg til fyllekjøringen var kvinnen også tiltalt for å ha kjørt bil ved to anledninger senere i 2017 - da uten førerkort og uten promille.

Lister tingrett finner det skjerpende at promillekjøringen endte i trafikkulykke. Promillen på hele 2,11 er også i skjerpende retning. Tiltaltes tilståelse tillegges i formildende retning. Sakens behandlingstid gjør også det. Lister tingrett mener det tok «urimelig lang tid før saken ble oversendt retten».

– Saken har blitt mer enn ett år for gammel uten at tiltalte kan legges til last, og retten er enig med aktor i at straffen av den grunn bør gjøres fullt ut betinget, står det i dommen.

Påtalemyndigheten ba om 40 dager, noe retten var enige i. I tillegg ilegges hun sperrefrist for nytt førerkort på fire år - regnet fra 29. april 2017, datoen for trafikkulykken i Lerviktunnelen.

Rettens leder var sorenskriver Robert Versland. Meddommere var Torill Stordrange og Vidar Hamre.