Lars Emanuel Egeland sitter på en utømmelig skattkiste full av filmer. I over 50 år har han dokumentert store og små hendelser i Kvinesdal og i hele Listerområdet gjennom sitt filmkamera. Han har vunnet priser og fått stor oppmerksomhet og han fikk tildelt kulturprisen i Kvinesdal kommune i 1996. Og Egeland har på ingen måte lagt ned kamera. Fremdeles er han der det skjer.

PÅ TEMATORSDAG vil Egeland gi de fremmøtte noen klipp fra sin store samling.

– Her blir det både gammelt og nytt. Fra dette året har han en morsom dokumentasjon fra Fedakvarten som etter hvert er blitt en stor begivenhet i Lister med Tore Hansen ved roret. Uten å røpe for mye, vil vi se farsundsordføreren i en skikkelig kanovelt under den store ordførerduellen, sier Anders Mathias Larsen i arrangørkorpset for de populære torsdagssamlingene på Huset.

DET BLIR OGSÅ glimt fra Synne-flommen i 2015 som viser hvilke voldsomme krefter som var i sving. I et annet filmglimt blir seerne med på en dresintur til Sira på Flekkefjords store turistattraksjon. Og man skal tilbake til 1998 og kongebesøket i nærområdet.

– Her vil mange dra kjensel på seg selv og andre som var tilstede ved den store begivenheten, sier Larsen.

Vi er stolt over å få tilgang på noe av alt det Lars Emanuel har festet til filmrullene.

De fremmøtte skal også følge noe av byggingen og åpningen av ny E39 over Fedafjorden og det blir glimt fra utekonsert med Kvinesdal musikkorps.

– Det blir vakre sommer og vintermotiv og det blir også litt for smilebåndet. Vi er stolt over å få tilgang på noe av alt det Lars Emanuel har festet til filmrullene, sier Anders Mathias Larsen.

Godtfolk Lister spiller på Tematorsdag på Huset, Feda torsdag 26. oktober. Foto: Privat

GODTFOLK LISTER vil stå for den musikalske delen av programmet. Det er en glad gjeng musikere fra Farsund, Lyngdal, Hægebostad og Kvinesdal under ledelse av hans Olav Stangborli.

Det går i trekkspill og bass og sang og de spiller tradisjonsmusikk. De skal servere en «liten musikalsk rundreise i Norden».

– Vi ser fram til dette og vi tror det vil passe godt til Lars Emanuels filmprogram, mener Larsen.

KVELDSTANKENE er det soknepresten i Fjotland og Feda som står for.

– Sverre Elgvin Lied er en prest som mange har lært å sette pris på, sier Larsen.

Det blir også denne kvelden gratis nystekte vafler og kaffe i pausen og arrangørene stiller med et lite lotteri.

– Vi tror det skal bli en svært så hyggelig kveld også denne torsdagen. Vi ønsker alle fra hele Lister og utover det, hjertelig velkommen til Huset på Feda, avslutter Anders Mathias Larsen.