Nødetatene har rykket ut til Fantedalen i Kvinesdal etter melding om terrengbrann. En kvinne har pådratt seg brannskader.

– Tatt under behandling av ambulanse. Ukjent skadeomfang. Luftambulanse er på vei til stedet, skriver politiet på Twitter.

Luftambulanse

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 12.24. Klokken 13.30 skriver Brannvesenet sør på Twitter at de har kontroll på brannen og at etterslukking pågår.

– En jente i tenårene er skadet og flydd med luftambulanse til Stavanger Universitetssykehus med brannskader. Ukjent skadeomfang, lyder det i en oppdatert melding fra politiet på Twitter kl. 14.25.

En jente i tenårene er skadet og flydd med luftambulanse til Stavanger Universitetssykehus med brannskader.

Brennbar væske

Forholdet skal ha skjedd under matlaging ute i naturen ved bruk av stormkjøkken eller lignende med brennbar væske. Selve årsaken til ulykken er foreløpig ukjent.

– Foresatte er varslet. Politiet undersøker omstendighetene og oppretter sak på forholdet, lyder det i en oppdatert tvittermelding.

Det har ikke lykkes avisen å få kontakt med operasjonsleder i Agder-politiet. Men til Fædrelandsvennen opplyser operasjonsleder Eyvind Formo at det er uklart om det var flere personer til stede da ulykken skjedde. Flere kom imidlertid til i etterkant av hendelsen.

– Vi fikk først melding om at det var brann i gress og lyng. Da vi kom fram til stedet, viste det seg også at ei jente var skadet, sier Formo til avisen.

Jenta skal ha fått behandling av ambulansepersonell på stedet før hun ble tatt med i luftambulanse.

Da vi kom fram til stedet, viste det seg også at ei jente var skadet

Stor brannfare

Det er ekstremt tørt for tiden - og det generelle bålforbudet ble nylig innført og etterfulgte et ekstraordinært, lokalt bålforbud fra Brannvesenet Sør IKS. All bruk av ild er ulovlig i skog og mark er strengt forbudt.

Det er utstedt gult farevarsel om skogbrannfare for Østfold, Akershus, Oslo, Buskerud, Vestfold, Telemark, Agder og Rogaland.

Det er lokalt stor gress- og lyngbrannfare i store deler av Lister-regionen der det ikke har vært snø på en stund.