Følg korona-utviklingen her

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en epost til redaksjon@lister24.no
Send inn
 • av Olav Hoel
  DEL

  Smitterekord i Frankrike

  I løpet av det siste døgnet skal det ha blitt registrert over 16.000 nye smittede, noe som er det høyeste tallet på ett døgn noensinne, ifølge VG.

  Samtidig har antallet dødsfall steget med 52.

  Ifølge VG ligger Frankrike nå på 204,5 smittede per 100.000 innbyggere siste 14 dager. Norges grense for at et land blir rødt er som kjent 20 smittetilfeller per 100.000 innbyggere.

  Også Storbritannia har hatt sin verste smittedag noensinne, med over 6.600 nye tilfeller det siste døgnet

 • av Olav Hoel
  DEL

  Innstramminger i Arendal

  Bystyret i Arendal vedtok torsdag ettermiddag flere tiltak for å bekjempe korona-utbryddet i byen. Dette innebærer at det fra i dag, torsdag 24. september, og frem til og med mandag 5. oktober ikke tillatt å arrangere eller delta på private sammenkomster der flere enn 10 personer er til stede samtidig.

  - Som privat sammenkomst regnes blant annet fester, selskaper og andre tilstelninger, utendørs og innendørs, opplyser Arendal kommune på sin hjemmeside.

  I tillegg begrenses antallet deltakere på arrangementer til 50 personer, og serveringssteder skal registrere telefonnummer til gjestene og tidspunktet for besøket og slette disse listene etter 14 dager.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Reiseråd forlenges

  Utenriksdepartementet (UD) har ifølge en pressemelding som blant annet VG henviser til besluttet å forlenge det globale reiserådet fra 1. oktober til 15. januar. Samtidig fraråder UD fortsatt reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land som det ikke er gjort unntak for innenfor EØS/Schengenområdet.

  – Vi er fortsatt langt unna en normalsituasjon og smittesituasjonen endrer seg raskt. Derfor velger vi å videreføre det globale reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Vi fortsetter å gjøre unntak for land i EØS/Schengen-området som har tilstrekkelig lav smittespredning. Unntakene fra reiserådet er ikke en oppfordring til å reise utenlands, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide ifølge VG.

  Inntil videre åpnes det heller ikke for reiser til Norge fra personer fra tredjeland (land utenfor EØS/Schengen-området) som ikke er omfattet av unntak.

  Fra og med lørdag 26. september gjelder ikke lenger unntaket fra reiserådet for Island, Litauen og enkelte nordiske regioner.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Besøksforbud ved sykehuset i Arendal

  Sørlandet Sykehus skriver i en pressemelding torsdag ettermiddag at kriseledelsen ved sykehuset har besluttet flere tiltak for sykehuset i Arendal som følge av den uavklarte smittespredningen i kommunen, noe som blant annet inkluderer økt bruk av munnbind og besøksforbud.

  Tiltakene gjelder fra i dag, torsdag 24. september kl. 14, og tentativt i 14 dager framover.

  - Alle pasienter får utdelt munnbind i akuttmottaket eller ved hovedinngangen. Vi tester alle pasienter som skal legges inn for covid-19, og pasientene skal ha på munnbind når det er mindre enn to meters avstand til andre, fram til testsvaret foreligger. Pasienter med mistanke om smitte, isoleres fram til prøvesvar foreligger, slik praksis har vært, sier klinikkdirektør Berit Grønning Nielsen i pressemeldingen.

  Samtidig innføres det også besøksforbud umiddelbart.

  - Unntak er føde-/barselavdelingen, kritisk syke pasienter og besøk til døende pasienter, sier Grønning Nielsen i pressemeldingen.

  I tillegg innføres det påbud om munnbind for alle medarbeidere når de er i pasientkontakt ellers i sykehuset når det ikke er mulig å ivareta to meters avstand til kolleger, pasienter eller besøkende.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Sørlandskommune stenger alle institusjoner

  Som følge av smitteutbrudd i kommunen har de i Arendal besluttet å stenge ned alle institusjoner.

  – Tre smitteutbrudd i går stammet fra en privat fest hvor deltagerne gikk ut i byen i etterkant. Det har ført til at man ikke har kontroll på smitten i byen. Smittesporing rundt festen foregår nå. Et trettitalls personer i flere kommuner er i karantene, sier ordfører Robert Cornels Nordli til NRK.

  Den aktuelle festen skal ha blitt holdt på Hove lørdag 19. september.

  Det skal foreløpig ikke være registrert smitte på institusjonene.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Smittetilfelle i nabokommune

  Ifølge Fædrelandsvennen, som igjen viser til tall fra Folkehelseinstituttet, har det kommet to nye smittetilfeller i Agder.

  Begge tilfellene skal dreie seg om menn i 20-årene hvor den ene er folkeregistrert i Lindesnes kommune mens den andre er fra Arendal.

  Ifølge Lindesnes avis skal ikke den smittede være bosatt i kommunen, noe som betyr at det for eksempel kan være snakk om en student som er bosatt i en annen kommune og har testet seg der.

  – Korona-testene vi tar i Lindesnes kommune besvares av mikrobiologene i Kristiansand. Jeg har dobbeltsjekket og vi har ingen positive tester fra vår region i dag, sier Viggo Lütcherath, kommuneoverlege i Lindesnes kommune til Lindesnes avis.

 • av Olav Hoel
  DEL

  R-tallet har passert 1 i Norge

  Helsedirektør Bjørn Guldvog uttrykker ifølge NRK bekymring etter at reproduksjonstallet, det såkalte R-tallet, i Norge etter 1. september er 1.26, ifølge Folkehelseinstituttet.

  – Vi er bekymret med tanke på situasjonen i Oslo nå, og håper at vi klarer å få kontroll på smitten her, men jeg vil understreke at det å legge for stor vekt på r-tallet nå, det er et sidespor, sier helsedirektør Bjørn Guldvog ifølge NRK.

  Han begrunner det med a Norge i utgangspunktet har veldig lav smitte, og at det derfor skal få utbrudd til før dette tallet eksploderer.

  Under onsdagens pressekonferanse beroliger han også de som har tenkt seg på høstferie.

  – Reis på høstferie med god samvittighet. For de av dere som har tenkt å dra på tur i Norge, er det helt i orden. For dere som er hjemme mens skolen er stengt, er det fortsatt rom for å finne hyggelige ting der ikke mange mennesker samles på samme sted, sa Guldvog under pressekonferansen, ifølge NRK.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  96 ansatte på Nordby mister jobbene sine

  Grensemat AB, som eier butikkene Maximat og Nordby Supermarket på Nordby Shoppingsenter i Sverige har besluttet å si opp 96 ansatte.

  De ansatte fikk varsel om oppsigelsene i juni, og mister jobbene sine fra 1. oktober.

  Det skriver Strømstads Tidning.

  Oppsigelsene skyldes at grensehandelen har stanset fullstendig opp som følge av koronakrisen.

  Etter oppsigelsene vil fortsatt 250 mennesker ha sitt arbeid ved matbutikkene Nordby og Svinesund.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  147 flere smittede

  Ifølge det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS) var det midnatt natt til onsdag registrert 13.152 koronasmittede her i landet, ifølge foreløpige tall. Det er en økning på 147 tilfeller siste døgn.

  Den siste uken har økningen var på 759 tilfeller.

  Ifølge NTB var det mandag 21 personer i Norge som fikk behandling på sykehus for covid-19-sykdom.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  To nye smittetilfeller i Lister

  Les hele saken her.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Smitteutbrudd i Rogaland

  Ifølge VG har 31 av 41 personer som deltok på en busstur med pensjonister i Sør-Norge testet positivt for korona etter hjemkomst onsdag. 15 av de smittede skal være hjemmehørende i Stavanger mens 6 er hjemmehørende i Sola, 5 i Sandnes, 4 i Randaberg og 1 i Hå kommune.

  Hans Petter Torvik, Kommuneoverlege i Sandnes, understreker ifølge VG at det er har vært økende smitte i hele regionen, og at smitten har hatt tilknytning til arbeidsinnvandring og private selskaper.

  – Vi har hittil hatt god kontroll på smitteveiene. Det som er spesielt i dag, er at jeg fikk en telefon fra Helse Førde om at en kvinne fra Sandens var lagt inn på sykehus, sier Torvik ifølge VG.

  Smittesporingen her viste altså at den korona-innlagte kan knyttes til den aktuelle bussturen, slik at passasjerene ble testet og satt i karantene.

  Hvordan smitten kom inn i bussen er foreløpig uklart.

  – Vi er i en for tidlig fase av smittesporingen til å kunne si noe om det. Det er heller ikke sikkert vi får vite det, sier Stavanger-ordfører Kari Nessa Nordtun til VG.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Land og regioner kan bli røde

  Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler at det innføres innreisekarantene for Litauen og Island, samt regionene Västerbotten i Sverige og Mellersta Finland (Keski-Suomi) og Päijänne-Tavastland (Päijät Häme) i Finland da disse er over grensen på 20 bekreftede tilfeller per 100 000 innbyggere de siste to ukene.

  Ifølge FHIs tall har Litauen nå 23,7 smittede per 100.000 innbyggere mens Island har 64,5, Västerbotten 23,9, Päijänne-Tavastland (Päijät Häme) 22,9 og Mellersta Finland (Keski-Suomi) – 26,9.

  Dersom regjeringen velger å følge anbefalingen, vil endringene tre i kraft fra og med midnatt, natt til lørdag 26. september.

 • av Lars Erik Larsen
  DEL

  358 færre permitterte arbeidssøkere på en uke i Agder

  Tirsdag 22. september var 10.110 personer registrert som arbeidssøkere hos NAV Agder. Det er 217 færre enn for en uke siden, skriver NAV i en pressemelding.

  Nedgangen skyldes i stor grad at det nå er 358 færre registrerte permitterte enn i forrige uke.

  - 5.378 personer er registrert som helt ledige hos NAV i Agder, ifølge foreløpige tall. Det utgjør 3,5 prosent av arbeidsstyrken. Antall helt ledige er redusert med 97 personer siste uke, samtidig er det 149 færre delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak har økt med 29 personer, står det i pressemeldingen.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  108 nye smittede

  Det er det siste døgnet blitt registrert 108 nye koronatilfeller i Norge.

  Det totale smitteantallet i landet har nå passert 13.000. Ved midnatt var det ifølge det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS) registrert 13.005 smittede i Norge siden pandemiutbruddet i vinter.

  Den siste uken har økningen vært på 729 tilfeller.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  Ni av ti koronadøde hadde kronisk sykdom

  For de aller fleste koronarelaterte dødsfall er det rapportert kronisk sykdom ved siden av.

  Det viser foreløpige tall fra Dødsårsaksregistret de tre første månedene av pandemien, ifølge en fersk pressemelding fra Folkehelseinstituttet.

  236 koronarelaterte dødsfall i perioden fra mars til mai er gjennomgått. Tallene viser følgende:

  * I 91 prosent av tilfellene er covid-19 registrert som underliggende dødsårsak.

  * Ni av ti er registrert med kronisk sykdom i tillegg.

  * Hjerte- og karsykdom er hyppigste registrerte kroniske sykdom på dødsmeldingene.

  * Nesten ni av ti dødsfall er registrert hos personer over 70 år.

  * De fleste dødsfallene skjedde i store fylker som Oslo, Viken og Vestland.

  * Bare fire prosent av dødsfallene skjedde utenom helseinstitusjon.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  Lokalt idrettslag avlyser gavebasar

  På grunn av koronaviruset har FLIK valgt å avlyse årets gavebasar på grunn av smittevernhensyn.

  Basaren skulle ha gått av stabelen på Vanseheim 15. oktober.

  Loddsalget vil imidlertid bli gjennomført og trekningen blir 15. oktober som planlagt.

  Styret i FLIK opplyser på Facebook at det ikke er behov for at spillere leverer gaver til basaren.

 • av Olav Hoel
  DEL

  156 land deltar i vaksinesamarbeid

  Avtalen gjør at arbeidet med å sikre dosene som trengs for å få slutt på den akutte fasen av pandemien innen utgangen av 2021 kan starte.

  Norge er et av landene som deltar, og deltar blant 64 høyinntektsland som betaler for at 92 lavinntektsland også skal få fatt på vaksinen når den blir klar.

  – Dette er en historisk dag. At vi får til et så bredt samarbeid lover godt for at verden skal være bedre forberedt ved neste pandemi. Særlig i en tid da det har vært så mye fokus på hvert land for seg. Dette er en stor dag, sier Fredrik Kristiansen i vaksinealliansen Cepi til NRK.

  Blant landene som foreløpig har takket nei til å delta i dette samarbeidet finner vi USA, Russland og Kina.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Foreslår nye økonomiske tiltak

  • Forlenge permitteringsperioden til 52 uker, samt innført arbeidsgiverperiode på fem dager etter 30 uker fra 1. januar 2021.
  • Gjennomføre en ny runde med lønnsstøtte for å ta permitterte tilbake i jobb i oktober, november og desember.
  • 1,9 milliarder kroner for å stimulere til aktivitet i kultur-, frivillighets- og idrettssektoren.
  • 1,5 milliarder kroner for å kompensere inntektsbortfall i kollektivtransporten.
  • Flere nye tiltak for reiselivet. Blant annet en egen kompensasjonsordning for reiselivsnæringen og videreføring av omstillingsordningen. Messe- og konferansearrangører foreslås innlemmet i denne kompensasjonsordningen.
  • En ny støtteordning for store publikumsåpne arrangementer, herunder messer og matfestivaler.
  • 120 millioner kroner til næringsutvikling i distriktene. Herunder 40 millioner kroner til næringshage- og inkubasjonsprogrammene.
  • 500 millioner kroner til kommuner som har hatt særlig store utgifter til oppfølging av TISK-strategien (testing, isolering, smittesporing og karantene).
  • 200 millioner kroner til lokal kompensasjonsordning for næringslivet i kommuner med økt smitte lokalt.
  • 500 millioner kroner til kjøp av vaksine mot covid-19.
  • 190 millioner kroner til sesonginfluensavaksine for personer i risikogruppene.
  • 251 millioner kroner til å etablere teststasjoner ved grenseoverganger.
  • 82 millioner kroner til å videreføre de 400 midlertidige politistillingene som ble vedtatt som følge av virusutbruddet.
  • Kilde: Regjeringen.

  – Mange næringer og sektorer er fortsatt hardt rammet. De nye tiltakene skal bidra til at vi har et livskraftig og variert næringsliv, kulturliv og transporttilbud også etter korona, sier næringsminister Iselin Nybø (V) i pressemeldingen.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Oslo skjerper korona-tiltakene

  Med en økende smittetrend i Oslo, har kommunen nå besluttet å stramme inn tiltakene for å bekjempe smitten. Blant de tiltakene som nå gjøres er at Oslo kommune fra tirsdag vil forby private samlinger på over 10 personer. Samtidig skjerper kommunen munnbindanbefalingen og byrådslederen ber nå folk bruke munnbind på kollektivtrafikk uansett. Videre anbefaler de alle serveringssteder om å føre gjestelister. I tillegg vil kommunen vurdere å forby arrangementer på offentlig sted.

  – Situasjonen i Oslo er alvorlig. Denne utviklingen må vi stoppe og vi må gjøre det nå. Vi må igjen innføre svært inngripende tiltak dersom utviklingen fortsetter, sa byrådsleder Raymond Johansen under en pressekonferanse mandag, ifølge VG.

  Samtidig understreker han at de ikke er der de var i mars/april.

  – Vi har mye bedre kontroll nå. Testkapasiteten er fortsatt stor. Vi kan skalere opp til å teste 35.000 personer i uken, sier byrådsleder Johansen ifølge VG.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  80 i karantene i Arendal

  I kjølvannet av smitteutbruddet i Arendal er nå 80 personer i kommunen satt i karantene.

  Det skriver Fædrelandsvennen.

  Fem personer i Arendal er blitt smittet av koronaviruset etter et privat selskap 13. september.

  – Smitteoppsporingsteamet vårt har jobbet godt gjennom helgen. Slik det ser ut nå, har vi god kontroll på situasjonen. Som ordfører må jeg gi ros til teamet. De har virkelig stått på og jobbet, sier Arendal-ordfører Robert C. Nordli til avisen.

  I tillegg til de 80 som er satt i karantene er også fem personer som er bosatt i andre kommuner i karantene etter samme hendelse.

Flere artikler

 1. NYHETER

  Tas ikke tilstrekkelig hensyn

 2. NYHETER

  Fikk færre henvendelser etter at koronaen rammet Norge

 3. NYHETER

  Kjenner ikke til nye smittetilfeller

 4. NYHETER

  Får 200.000 til bygging av nytt UV-anlegg for inntaksvann

 5. NYHETER

  Må ha påfyll av oppdrag

 6. NYHETER

  Siste tildeling av koronastøtte

 1. Koronaviruset