Følg korona-utviklingen her

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en epost til redaksjon@lister24.no
Send inn
 • av Julie Johansen
  DEL

  Nå kan skolene snart åpne for fullt

  På dagens pressekonferanse kunne kunnskaps- og intergreringsminsiter Guri Melby presenterer de nye smittevernsreglene for skolene og barnehagene i landet. 

  – Så lenge smittesituasjonen er som den er nå, er tiden inne for å løsne enda mer på tiltakene, sier Melby på regjeringens pressekonferanse onsdag, skriver Aftenposten. 

  Fra og med 2. juni blir det nærmere normalen for mange elever og barnehagebarn. 

  – Med de nye veilederne som kommer fredag og innføring av trafikklysmodellen, skifter lyset fra rødt til gult fra neste uke. Det betyr tilnærmet normal skolehverdag. Det som fortsatt vil gjelde er at man skal være hjemme når man er syk og fortsette med god håndhygiene. Det som justeres på det gule nivået er antallet kontakter elevene imellom, sier kunnskapsministeren til VG.

 • av Åse Astri Bakka
  DEL

  Rystet over feil bruk av munnbind

  – Feil bruk av munnbind øker risiko for smitte, sier Lill Sverresdatter Larsen til Aftenposten.

  Lederen i Norsk Sykepleierforbund ble rystet etter opphold på flyplasser i Norge:

  – De bruker det på flyplassen fordi det er påbudt av SAS. Men det ser ut til at munnbindene er brukt flere ganger. Mange spiser og drikker med munnbindet på haken og tar på det gjentatte ganger. Feil bruk av munnbind øker risikoen for smitte, sier hun til avisen - og påpeker at et skittent munnbind ikke har noen hensikt.

 • av Åse Astri Bakka
  DEL

  Over 13.000 testet i Agder

  Onsdagens tall fra Sørlandet sykehus viser at det fremdeles 321 personer som har fått påvist korona-smitte i Agder siden pandemien startet. Dette tallet har stått stille siden 19. mai..

  Antallet pasienter innlagt på sykehuset med smitten er to. Det er mistanke om smitte hos 21 innlagte. Det er en nedgang på fire siden i går.

  Det er skrevet ut totalt 45 pasienter med påvist covid-19 under sykehusoppholdet. To pasient har mistet livet med med påvist smitte. 

  Alt i alt er 13.181  personer testet. 321 er som nevnt positive, mens 884 prøver er såkalt pågående.

 • av Åse Astri Bakka
  DEL

  Stanser bruk av malaria-medsin mot korona

  En global WHO-studie, som også gjennomføres på norske sykehus, stanser i en periode bruk av malariamedisinen hydroksyklorokin i studien etter at fersk observasjonsstudie med nesten 100.000 koronasmittede pasienter viser at malariamedisinene ser ut til å ha negativ effekt på total overlevelse.

  Dette melder Forskningsrådet i en pressemelding.

  - En studie som nylig ble presentert i The Lancet  fredag 22. mai indikerte mulige bivirkninger som tilsa at medisinen, i motsetning til å gi bedring, ga økt dødelighet, heter det i meldingen.

  Hydroksyklorokin er en av fire allerede godkjente medisiner som nå testes som behandling mot koronaviruset. Til nå har over 3.000 personer deltatt i den globale studien, og nærmere 200 norske pasienter har deltatt.   

 • av Åse Astri Bakka
  DEL

  Åpner hyttene igjen

  Statskogs hyttetilbud har vært stengt fra i midten av mars for å understøtte myndighetenes håndtering av korona-situasjonen.

  - Nå skal hyttene åpnes igjen etter at Statskog har konferert med smittevernekspertise og etablert et skjerpet informasjonsopplegg, heter det i en pressemelding onsdag.

  - Smittepresset i Norge er sterkt redusert og svært mange leter etter gode feriealternativer i landet vårt. Derfor har vi besluttet å åpne hyttetilbudet igjen, samtidig som vi skjerper informasjon og varslingsrutiner for å styrke smittevernet, sier administrerende direktør i Statskog, Gunnar Lien.

  Statskog har 86 utleiehytter og 130 åpne buer spredt rundt i Norge. Utleiehyttene er rimelige leiealternativ, mens de åpne buene kan brukes uten å betale noe.

 • av Julie Johansen
  DEL

  Koronadødsfall på sykehjem i Viken

  En koronasmittet beboer på Hemnes sykehjem i Aurskog-Høland i Viken døde i helgen. 

  Det bekrefter kommunalsjef for helse og livsmestring, Kjersti Vevstad, overfor Indre Akershus Blad. 

 • av Åse Astri Bakka
  DEL

  Covid-mistanke hos 25 innlagte

  Tirsdagens tall fra Sørlandet sykehus viser at det fremdeles 321 personer som har fått påvist korona-smitte i Agder siden pandemien startet. Dette tallet har stått stille siden 19. mai.

  Av de 321 personene er 217 hjemmehørende i Kristiansand.

  Antallet pasienter innlagt på sykehuset med smitten er to. Det er mistanke om smitte hos 25 innlagte. Det er en økning på åtte siden i går.

  Det er skrevet ut totalt 47 pasienter med påvist covid-19 under sykehusoppholdet. To pasient har mistet livet med med påvist smitte. 

  Alt i alt er 12.939  personer testet. 321 er som nevnt positive, mens 870 prøver er såkalt pågående.

 • av Åse Astri Bakka
  DEL

  Tyskland: Vil oppheve reiseadvarsel

  VG skriver tirsdag morgen at Tyskland vil ønsker å oppheve reiseadvarselet til 31 europeiske land.

  - Dette inkluderer 26 EU-land, Storbritannia og de fire landene i Schengen-området som ikke er underlagt grensekontroll, og som ikke er med i EU: Island, Norge, Sveits og Liechtenstein, heter det i avisen.

 • av Julie Johansen
  DEL

  Varsler tiltak mot arbeidskriminalitet

  Justisminister Monika Mæland opplyste på dagens pressekonferanse at regjeringen nå vil stramme inn lovverket for å stanse arbeidslivskriminalitet og "dugnadsprofitører".

 • av Åse Astri Bakka
  DEL

  Over 4.000 døde i Sverige

  Sverige har nå mistet over 4.000 personer relatert til koronaviruset. Det siste døgnet er det registrert 31 nye dødsfall.

  Dette melder VG mandag i 14-tiden.

  Hittil har 235 mistet livet i Norge.

 • av Åse Astri Bakka
  DEL

  Japan: Opphever unntakstilstand

  Japans statsminister Shinzo Abe har opphevet unntakstilstanden som ble innført for å bremse koronasmitten.

  – Vi har hatt meget strenge kriterier for å oppheve unntakstilstanden. Vi har fastslått at vi har innfridd disse kriteriene, sa Abe på en TV-sendt pressekonferanse mandag, ifølge Aftenposten.

 • av Åse Astri Bakka
  DEL

  Anbefaler ikke teste store grupper av friske

  Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler ikke å teste store grupper av friske mennesker, for eksempel alle ansatte i en bedrift, for covid-19.

  - Nå som det er lite spredning av koronavirus i Norge har slik testing ingen hensikt, opplyser FHI en en melding mandag.

  Gitt dagens smittesituasjon i Norge må helsepersonell teste rundt 12.000 tilfeldige personer for å finne ett positivt tilfelle med covid-19.

  14 av 15 av de positive prøvesvarene vil være falske positive, ifølge FHI:

  - Hvis man tester en person som ikke har symptomer eller økt risiko for å ha blitt smittet, og som lever i et samfunn med lite smitte, er det svært lite sannsynlig at personen tester positivt. Det er imidlertid høy sannsynlighet for at et positivt svar er falskt, det vil si at personen som tester positivt egentlig er frisk. 

  Det advares også om at prøvesvaret kun gir et øyeblikksbilde, og at en person med negativt testresultat kan være på vei til å bli syk. Det betyr at helsepersonell også må være oppmerksom på falskt negativt prøvesvar.

 • av Åse Astri Bakka
  DEL

  Ingen nye smittetilfeller i Agder

  Mandagens tall fra Sørlandet sykehus viser at det fremdeles 321 personer som har fått påvist korona-smitte i Agder siden pandemien startet. Dette tallet har stått stille siden 19. mai.

  Antallet pasienter innlagt på sykehuset med smitten er to. Det er mistanke om smitte hos 17 innlagte. 

  Det er skrevet ut totalt 45 pasienter med påvist covid-19 under sykehusoppholdet. To pasient har mistet livet med med påvist smitte. 

  Alt i alt er 12.816  personer testet. 321 er som nevnt positive, mens 825 prøver er såkalt pågående.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  Håper på «Sommer i bakgården»

  Utestedet Fat Tire Garage i Lyngdal håper at det åpnes opp for arrangementer med opptil 200 deltakere fra 15. juni, slik regjeringen har signalisert.

  Dermed ser utestedet for seg at man kan arrangere en «light»-utgave av «Sommer i bakgården», som i fjor sommer samlet flere hundre mennesker på fredagene.

  - Vi krysser fingrene. Flere artister ønsker å bli med for å lage god sommerstemning i bakgården, skriver utestedet på sin Facebook-side mandag formiddag.

 • av Åse Astri Bakka
  DEL

   - Rart å se hvordan byen ser ut

  Det sier utflyttet farsundmann Victor Samuelsen om New York.

  Les saken her.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  Sørlandsbadet forbereder gjenåpning

  Les hele saken her.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  – Flott å være tilbake og oppleve fellesskapet

  I dag var det første dag med gudstjeneste på over to måneder.

  Les hele saken her.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  Økning i antall innleggelser

  Søndag er 38 personer med påvist koronasmitte innlagt på norske sykehus. Dette er en økning på tre fra lørdag.

  Sju av de som er innlagt på sykehus ligger i respirator. Dette er samme antallet som på lørdag.

  Antallet sykehusinnlagte har sunket jevnt og trutt siden 1. april, da 325 personer var innlagt.

  På Sørlandet sykehus er det to personer med koronasmitte som er innlagt. Dette er samme antall som lørdag.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  Over 5.100 koronadødsfall i Norden

  Det er registrert 5.104 koronadødsfall i de nordiske landene.

  Det viser en oversikt som den danske avisen Berlingske Tidende har utarbeidet.

  Flest døde er det i Sverige, hvor 3.992 personer har mistet livet. Sverige har også det høyeste antallet døde per 100.000 innbyggere (39,1). Sverige er også det eneste landet hvor det er er registrert nye koronadødsfall de to siste døgnene.

  Her er oversikten over koronarelaterte dødsfall i Norden (tallet i parentes er dødsfall per 100.000 innbyggere): Danmark 561 (9,7), Finland 306 (5,5), Norge 235 (4,4), Island 10 (2,7).

  Verken Færøyene eller Grønland har registrerte dødsfall som følge av covic-19.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  Nå strømmer folk til butikkene igjen

  Les hele saken her.

Flere artikler

 1. NYHETER

  Holder Handelsparken åpen

 2. NYHETER

  Disse får nå tilbud til sine barn

 3. NYHETER

  Alcoahallen blir luftvei-legevakt

 4. NYHETER

  Du kan straffes med fengsel for korona-lovbrudd

 5. NYHETER

  Har startet «koronarick-stafett»

 6. NYHETER

  Alcoahallen blir luftvei-legevakt