Følg korona-utviklingen her

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en epost til redaksjon@lister24.no
Send inn
 • av Olav Hoel
  DEL

  Ny korona-variant oppdaget

  Da det i forrige uke var et utbrudd i Trondheim sa kommuneoverlege Tove Røsstad ifølge VG at det kunne skyldes en mutasjon av viruset som kunne være mer smittsomt. Derfor ble det fredag sendt prøver av viruset til Folkehelseinstituttet . Søndag kveld forelå svaret.

  –  Den foreløpig vurderingen er at dette er ny variant som man ikke har sett før i Norge, sier Røsstad til VG.

  Om denne mutasjonen er mer smittsom eller hvilke andre egenskaper den har er ikke klart.

  – Vi vet ikke hvor viruset kommer fra. Det er ikke sett internasjonalt tidligere, sier Røsstad til NRK.

  Det var Dagbladet som først omtalte saken.

 • av Olav Hoel
  DEL

  9 av 10 blir i Norge

  Ifølge en undersøkelse Norstat har utført for Frende Forsikring sier 9 av 10 nordmenn at de planlegger å bli i Norge resten av året. Utenriksdepartementet har som kjent frarådet utenlandsreiser frem til 15. januar 2021.

  Undersøkelsen viser at to prosent av de spurte i den landsomfattende undersøkelsen sier at de planlegger en utenlandstur i løpet av i løpet av året, ni prosent vurderer det, men har ikke bestemt seg.

  - Det er betryggende at nordmenn fortsetter å følge rådene fra myndighetene, selv etter syv måneder med inngripende tiltak i hverdagen, sier kommunikasjonssjef i Frende Forsikring, Heidi Tofterå Slettemoen i en pressemelding.

  Undersøkelsen viser også at det er folk i Oslo som er mest villige til å bryte med UDs råd, der 22 prosent av de spurte svarer at de enten skal eller vurderer å reise.

  Selv om UD fraråder utenlandsreiser, så betyr ikke det at det er forbudt å reise utenlands. Enkelte reiseforsikringer vil derfor også gjelde om man reiser til såkalte røde land.

  - Vi legger oss ikke opp i hva som er strengt nødvendige grunner til å reise for den enkelte. Derfor gjelder reiseforsikringen til Frende også i røde land, med unntak for koronarelaterte hendelser, sier Slettemoen i pressemeldingen.

  Så mange vurderer utenlandstur i 2020:

  • Oslo: 22 prosent
  • Vestlandet: 12 prosent
  • Østlandet: 12 prosent
  • Sørlandet inkludert Telemark og Vestfold: 9 prosent
  • Midt-Norge: 7 prosent
  • Nord-Norge: 7 prosent
   (Kilde: Frende Forsikring)
 • av Olav Hoel
  DEL

  Koronautbrudd i nasjonalforsamling

  Ifølge TV2 melder flere italienske medier at minst 20 medlemmer av den italienske nasjonalforsamlingen i Roma er smittet av korona. Disse skal tilhøre deputerkammeret som skal ha 630 medlemmer.

 • av Olav Hoel
  DEL

  88 nye koronatilfeller

  Det har det siste døgnet blitt registrert 88 nye koronatilfeller i Norge.

  Ifølge TV2, som igjen viser til foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS), ble det i forrige uke rapportert om 818 nye koronatilfeller i Norge.

 • av Olav Hoel
  DEL

  451 nye tilfeller i Danmark

  Ifølge VGs oversikt har Danmark det siste døgnet registrert 451 nye koronatilfeller. Dette skal være den femte dagen på rad hvor danskene registrerer over 400 nye tilfeller.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Global smitterekord

  Fredag skal det for første gang ha blitt registrert over 400.000 smittetilfeller i løpet av et døgn. Det melder TV2, som igjen viser til nyhetsbyrået Reuters.

  Ifølge nyhetsbyrået registrerer Europa, med omtrent 140.000 nye smittetilfeller hver dag, flere tilfeller hver dag enn det India, Brasil og USA gjør kombinert.

 • av Olav Hoel
  DEL

  97 nye korona-tilfeller

  Det har det siste døgnet blitt registrert 97 nye korona-tilfeller i Norge, noe som betyr at det ved midnatt natt til søndag var registrert 16.368 koronasmittede personer i Norge siden utbruddet startet. Det viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

  Av de 97 tilfellene er 39 av dem registrert i Oslo, noe som betyr at hovedstaden har registrert 684 smittetilfeller de siste to ukene, ifølge TV2.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Norske leger støtter omstridt opprop

  Ifølge NRK skal flere norske leger ha signert et omstridt opprop som tar til orde for å la koronasmitten spre seg fritt blant unge og friske mennesker.

  Oppropet, som heter «Great Barrington Declaration» og som britiske og amerikanske forskere som står bak, tar ifølge NRK til orde for å bygge flokkimmunitet ved å la viruset herje fritt i samfunnet, mens eldre og risikogrupper blir isolert innendørs.

  Dagfinn Haarr, som inntil nylig smittevernoverlege i Kristiansand, er en av de norske legene som har signert oppropet.

  – Jeg tenker at nå som vi skal holde på med dette i ett års tid til, så synes jeg «Barrington Declaration» har mye for seg. Det vil nok ikke bli gjennomført i Norge. Vi vil nok fortsette å kjeppjage studenter som har festet på kvelden, sier Haarr til NRK.

  Assisterende helsedirektør Espen Nakstad sier til NRK at han ikke overrasket over at det finnes forskjellige meninger i medisinske fagmiljøer, men mener at både legene og oppropet her bommer.

  – Det er åpenbart at man ikke klarer å beskytte en enkelt aldersgruppe fullt og helt. All erfaring tilsier at smitten sprer seg fra yngre til eldre når smittepresset i samfunnet blir stort nok. Vi har for eksempel sett at ansatte ved sykehjem og sykehus kan smitte beboere og pasienter, rett og slett fordi de er smitteførende før de selv merker at de har symptomer.

  – Det vil også være uetisk å låse inne alle eldre og isolere dem i større grad enn i dag, sier Nakstad til NRK.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Nye smittetilfeller på Sørlandet

  Ifølge Fædrelandsvennen var det lørdag morgen registrert tre nye koronasmittede personer på Sørlandet. To av dem skal være registrert i Kristiansand mens en er registrert i Evje og Hornnes. Et av dem skal ha blitt meldt allerede fredag kveld.

  De tre smittede er en kvinne i aldersgruppen 20-29 år, en kvinne mellom 60-69 år og en mann mellom 50-59 år.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Smitterekord i Tyskland

  Ifølge TV2 har Tyskland det siste døgnet satt ny smitterekord med 7.830 nye tilfeller det siste døgnet. Døgnet før skal det ha blitt påvist 7.344 nye smittetilfeller i landet, ifølge tall fra Robert Koch Institute (RKI).

  Under den forrige smittetoppen i mars ble det på det meste registrert rundt 6.300 nye smittetilfeller i døgnet i Tyskland, ifølge TV2. Siden har derimot testkapasiteten økt betydelig.

 • av Olav Hoel
  DEL

  135 nye korona-tilfeller

  Det har det siste døgnet blitt registrert 135 nye korona-tilfeller i Norge. Dermed er det totalt registrert 16.271 koronasmittede personer her i landet.

  43 av disse tilfellene ble registrert i Oslo, noe som ifølge TV2 er 25 færre en på torsdag.

  Natt til fredag var det registrert 184 nye tilfeller i Norge. Det viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

 • av Olav Hoel
  DEL

  Over 15.000 nye smittetilfeller i Spania

  Flere europeiske land har den siste tiden satt nye smitterekorder. Sist ut er Spania, som fredag kunne melde om 15.186 nye koronatilfeller det siste døgnet, ifølge VG.

  Ny smittebølge og bedre kapasitet for testing har gjort at smittetallene i landet har skutt i været i landet de siste dagene. Av de som har testet seg skal hele 11 prosent ha testet positivt.

  Videre skal det ifølge VG være registrert 222 nye koronarelaterte dødsfall i landet fredag mot 140 torsdag. Totalt har 33.500 spanjoler dødd av korona.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  En million nordmenn sier nei til vaksine

  18 prosent av de spurte sier nei til å vaksinere seg mot korona, viser en undersøkelse gjennomført av Tryg Forsikring.

  Dette tilsvarer om lag én million nordmenn.

  49 prosent av de spurte sier ja på spørsmålet om de kommer til å vaksinere seg mot covid-19, mens 33 prosent svarte at de ikke vet.

  Tirsdag kunngjorde regjeringen at en vaksine mot koronaviruset ville bli gratis for alle, og at de håper å tilby til flest mulig en sikker og effektiv vaksine tidlig neste år.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  Nye lokale smittetilfeller

  Les hele saken her.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Letter på innreiserestriksjoner

  Ifølge VG besluttet regjeringen torsdag at flere familiemedlemmer fra tredjeland kan besøke slektninger i Norge, blant annet besteforeldre og etablerte kjæresters barn, fra 21. oktober. Derimot endres ikke reglene om innreisekarantene.

  – Jeg håper dette blir en tidlig julegave for alle dem som har savnet sine kjære. Mange barn har tatt kontakt og bedt om at besteforeldrene deres kan komme til Norge, sier statsminister Erna Solberg i en melding, ifølge VG.

  Videre skriver avisen at de nye reglene vil innebære at det gjøres unntak fra innreiserestriksjonene for følgende utlendinger:

  - Barn og stebarn over 21 år til person bosatt i Norge.

  - Foreldre og steforeldre til barn over 21 år bosatt i Norge.

  - Besteforeldre og stebesteforeldre til person bosatt i Norge.

  - Barnebarn og stebarnebarn til person bosatt i Norge.

  - Etablerte kjæresters barn.

  - Ektefelle, registrert partner, samboer og barn til norsk borger som er bosatt i utlandet, og som reiser på besøk til Norge sammen med den norske borgeren.

  - EØS-borgere og deres familiemedlemmer bosatt i tredjeland.

  Ettersom utenriksstasjoner og søknadssentre har stengt eller redusert åpningstid av smittevernhensyn vil det fortsatt kunne være praktiske utfordringer når det gjelder muligheten til å ta imot søknader og utstede visum i enkelte land.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Smitterekord i Frankrike

  Ifølge TV2/NTB har Frankrike registrert 30.621 nye korona-tilfeller det siste døgnet. Det skal være første gang at tallet har passert 30.000, og det er samtidig en økning fra 22.591 tilfeller døgnet før.

  Samtidig varsler britiske myndigheter om 18.980 registrerte smittetilfeller og 138 koronarelaterte dødsfall det siste døgnet. Dette er noe færre smittetilfeller sammenlignet med onsdag da det ble registrert 19.724 smittetilfeller. Den dagen ble det også registrert 137 koronarelaterte dødsfall. Samtidig er torsdagens smittetall i landet 1440 høyere en samme dag forrige uke.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  Kommuneansatt har fått påvist covid-19

  En ansatt i Kristiansand har torsdag ettermiddag fått påvist koronasmitte. Ifølge Fædrelandsvennen jobber den ansatte i en enhet som driver med interne tjenester, og at vedkommende derfor ikke har hatt kontakt med publikum.

  24 personer, som er i den smittede nærmeste omgangskrets er satt i karantene som følge av smitten.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  Tre nye smittetilfeller på Sørlandet

  Tre nye personer i Agder har fått påvist koronasmitte. Det viser de foreløpige tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS) ved midnatt natt til torsdag.

  Det er snakk om to tilfeller i Kristiansand og ett i Grimstad.

  Agder er nå totalt oppe i 564 koronatilfeller siden pandemiutbruddet i vinter.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Innfører portforbud i flere franske byer

  På grunn av en kraftig økning i korona-smitten i Frankrike har landets president Emmanuel Macron nå erklært portforbud for de hardest rammede områdene i landet fra klokken 21 på kvelden til 06 om morgenen. Samtidig erklæres det en nasjonal folkehelsekrise fra midnatt lørdag.

  – Vi er i det vi kaller den andre bølgen, sier Macron ifølge VG.

  Portforbudet vil gjelde i regionen Ile-de-France, som inkluderer byer som Paris, Grenoble, Lille, Lyon, Saint-Etienne, Aix-Marseille, Montpellier, Rouen og Toulouse.

  Brudd på portforbudet kan straffes med bot på 135 euro, eller 1500 euro ved gjentatte brudd.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Ni institusjons-medarbeidere smittet

  Sykehjemsetaten i Oslo kommune melder ifølge blant annet TV2 i en pressemelding at ni ansatte fordelt på åtte institusjoner er koronasmittet. Samtidig er 65 medarbeidere satt i karantene.

  – Vi er nå fortsatt i en tid med høyt smittepress i Oslo, noe som vi ser på økt antall medarbeidere som enten er i karantene eller er blitt smittet, sier etatsdirektør Helge Jagmann ifølge TV2.

  På grunn av det store smittepresset viderefører de flere smittevernstiltak, som

  • Innføring av munnbind for alle ansatte på somatiske avdelinger.
  • Besøkende i aldersgruppen 20-29 år henstilles om å ikke komme på fysisk besøk til beboere og pasienter.
  • Bydelenes saksbehandler, tilsynsutvalg, revisjoner og andre må finne digitale måter å kommunisere med sykehjemmene på.

Flere artikler

 1. NYHETER

  Kjenner ikke til nye smittetilfeller

 2. NYHETER

  Må ha påfyll av oppdrag

 3. NYHETER

  Får 200.000 til bygging av nytt UV-anlegg for inntaksvann

 4. NYHETER

  Tas ikke tilstrekkelig hensyn

 5. NYHETER

  Fikk færre henvendelser etter at koronaen rammet Norge

 6. NYHETER

  Siste tildeling av koronastøtte

 1. Koronaviruset