Følg korona-utviklingen her

Siste innlegg
Har du tips eller spørsmål om dette emnet? Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en epost til redaksjon@lister24.no
Send inn
 • av Tom Arild Støle
  DEL

  Åpner flere seter på bussene

  Fra mandag 13. juli vil setemerkingen fjernes på bybusser i Agder.

  I henhold til helsemyndighetenes smittevernråd i mars innførte Agder Kollektivtrafikk (AKT) tiltak for å begrense smitte av covid-19 i fylket. De nye smittevernrådene, som følger gult tiltaksnivå, legger nå til rette for at passasjerer kan ta i bruk flere seter om bord på bussene.

  AKT vil fra og med mandag gradvis tilpasse nye smitteverntiltak om bord, i tråd med bransjens vurdering av av revidert veileder. For å spre passasjerene åpner AKT derfor for å ta i bruk flere seter for å begrense ansikt til ansikt-kontakt.

  - Det er fortsatt ingen normal situasjon i kollektivtrafikken, men i samråd med lokale helsemyndigheter og alle våre operatører, legger vi nå til rette for at passasjerer kan ta i bruke flere seter og spre seg mer på bussene, opplyser administrerende direktør i AKT, Siv Wiken i en pressemelding.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  Kristiansander koronasmittet

  En mann i alderen 20-29 år, bosatt i Kristiansand har fått påvist koronasmitte.

  Kommuneoverlege Dagfinn Haarr opplyser til Fædrelandsvennen at mannen fikk smitten i utlandet. Han er nå i isolat, og nærmeste familie er i karantene.

  Totalt 349 personer med adresse i Agder har til nå testet positivt på koronaviruset.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  Ni nye smittetilfeller

  Ved midnatt natt til lørdag var det registrert 8.974 tilfeller av koronasmitte i Norge, ifølge tall fra Folkehelsedirektoratet.

  Dette er en økning på ni tilfeller siste døgn. De siste to dagene har til sammen 15 personer fått påvist koronasmitte i Norge.

  Ifølge Helsedirektoratets siste tall er det i Norge fire personer som får behandling på sykehus for covid 19-viruset. En av disse er inllagt på Sørlandet sykehus.

  Så langt er det registrert 252 koronasmittede personer som har mistet livet i Norge.

 • av Lars Erik Larsen
  DEL

  Presenterte nye reiseråd

  Regjeringen åpner for innreise fra 15. juli for personer som er bosatt i land i EØS/Schengen-området som har en tilfredsstillende smittesituasjon. Samtidig fjernes kravet om innreisekarantene for reisende fra disse landene. Utenriksdepartementet fraråder ikke lenger reiser til de landene som unntas fra krav om innreisekarantene.

  Dersom du kommer til Norge fra et "grønt område", slipper du karantene. Dersom du kommer til Norge fra et "rødt område", må du i karantene. Kartet gjelder ferie- og fritidsreiser.
  Dersom du kommer til Norge fra et "grønt område", slipper du karantene. Dersom du kommer til Norge fra et "rødt område", må du i karantene. Kartet gjelder ferie- og fritidsreiser.
 • av Lars Erik Larsen
  DEL

   Åpner for besøk av europeiske turister til Norge i sommer

  Etter 15. juli kan personer fra blant annet Tyskland, Nederland og Storbritannia igjen komme på besøk til Norge som turist, uten å måtte sitte i karantene først. Dette som følge av nye reiseråd som regjeringen presenterte fredag. 

  – Dette er gode nyheter for reiselivsnæringen som er spesielt hardt rammet av reiserestriksjonene under koronakrisen. Nå kan reiselivsbedrifter over hele landet ta imot gjester fra en rekke land i Europa igjen. Åpningen vil gi større inntekter til bedriftene og få flere tilbake i jobb, sier næringsminister Iselin Nybø (V).  

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  Første uke uten koronadødsfall

  Det ble ikke registrert noen koronarelaterte dødsfall i Norge i uke 27.

  Det viser den siste ukesrapporten til Folkehelseinstituttet (FHI).

  Dette er den første uken uten dødsfall med koronasmitte siden det første dødsfallet ble meldt 12. mars.

  Tallene fra FHI viser at det i uke 26 ble registrert ett koronarelatert dødsfall i Norge, mens antallet var fire i uke 25. 

  251 personer har dødd som følge av koronaviruset i Norge.

  Til sammenligning har 5.447 personer mistet livet av koronaviruset i Sverige. I Danmark er dødstallet 609, mens i Finland har 329 personer dødd som følge av koronaviruset.

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  Kun åtte på sykehus

  Det er per onsdag kun åtte personer som har fått påvist koronasmitte som er innlagt på norske sykehus.

  Dette er én færre enn på tirsdag.

  En av de innlagte ligger på Sørlandet sykehus.

  Ifølge Meldingssystem for smittsomme sykdommer (MSIS) var det onsdag formiddag registrert 8.947 tilfeller av koronasmitte i Norge.

 • av Lars Erik Larsen
  DEL

  Midlertidig forbud mot Smittestopp-app

  Folkehelseinstituttet (FHI) mottok mandag 6. juli vedtak om midlertidig forbud mot å behandle personopplysninger i appen Smittestopp.Det skriver FHI på egne nettsider. 

  - Vi er skuffet over dette vedtaket. Det virker ikke som Datatilsynet har tatt hensyn til dokumentasjonen som er sendt over etter 1. juni, og vi mener vi har dokumentert at Smittestopp er et tjenlig tiltak for å forebygge og hindre smitte, sier assisterende direktør ved FHI, Gun Peggy Knudsen.

  – Vi har allerede stanset innsamling av data, slettet alle personopplysninger og deaktivert appen 16. juni som følge av Datatilsynets varsel, fortsetter hun. 

  Det jobbes nå med et alternativ til den opprinnelige appen etter initiativ fra Stortinget 16. juni.

  – Nå jobber vi videre for å følge opp vedtaket fra Stortinget om å dele appens funksjoner i to; en analysedel og en smittesporingsdel, sier Knutsen. 

 • av Tom Arild Støle
  DEL

  11 innlagt på norske sykehus

  Det er per mandag 11 personer som er innlagt på norske sykehus med påvist koronasmitte. Dette er ifølge Helsedirektoratet det laveste antallet siden 10. mars.

  Ifølge Sørlandet sykehus sin oversikt mandag, så er én person innlagt der med påvist koronasmitte. I tillegg er det mistanke om koronasmitte hos fire av pasientene som er innlagt på sykehuset.

 • av Olav Hoel
  DEL

  WHO-sjef roser Sverige

  I Sverige skal det nå har blitt satt ned en kommisjon for å granske håndteringen av koronautbruddet, noe sjefen i Verdens helseorganisasjon (WHO) setter pris på.

  – Sverige har gjort noe svært viktig ved å innlede en granskning for å forstå hvordan strategien har fungert. WHO setter virkelig pris på dette initiativet, som også andre land bør ta lærdom av, sier WHOs generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus i et intervju med Svenska Dagbladet, som VG viser til

  Kommisjonen ble opprettet av den svenske regjeringen 30. juni, og den skal legge fram sin rapport i februar 2022.

 • av Olav Hoel
  DEL

  200.000 i islolasjon

  Den spanske avisen El País melder ifølge VG at 200.000 personer er satt i isolering på grunn av utbrudd av koronaviruset i Catalonia i Spania.

  Isoleringen skal gjelde fra klokken 12 lørdag formiddag, og gjelder 38 kommuner sørvest i Catalonia.

  Beslutningen er tatt av Catalonias regionpresident Quim Torra som følge av en markant økning i antall registrerte smittetilfeller etter et utbrudd i den nordvestlige byen Lleida.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Fortsatt nei til breddefotballen

  Norges Fotballforbund (NFF) fikk fredag svar på deres brev til Helse- og omsorgsdepartementet og Kulturdepartementet angående åpning av breddefotballen. I følge fotballforbundets hjemmeside står  det her at regjeringen av smittevernhensyn ikke vil åpne opp for treninger og kamper for breddefotballen i juli. 

  - Danmark åpnet for hele bredden allerede 7. juni. Derfor er det uforståelig for hele Fotball-Norge at regjeringen ikke kan åpne for trening allerede nå. Særlig med tanke på at norsk fotball hele veien har dokumentert vår evne og vilje til å ta smittevern på høyeste alvor fra dag én, sier fotballpresident Terje Svendsen til fotball.no.

  Samtidig understreke han at de er glade for at Kulturdepartementet i brevet skriver at de har stor forståelse for NFFs ønske om en ytterligere åpning av idretten, og at det anerkjennes at fotball betyr mye for mange.

  - Slik jeg leser brevet er det helsemyndighetenes tydelige anbefaling om at det ikke bør gis unntak for avstandskravet på en meter for spillere over 20 år som er utslagsgivende. Dette til tross for at helsemyndighetene har fastslått at kontakt i fotball medfører liten risiko for smitte, sier Svendsen videre til fotball.no.

  Fotballforbundet og Idrettsforbundet skal være invitert til et nytt møte med politisk ledelse i Helse- og omsorgsdepartementet og Kulturdepartementet 10. august.

  - Vår breddeprotokoll for igangsettelse for hele breddefotballen er klar. Et møte først 10. august kommer imidlertid sent for våre klubber som skulle vært midtveis i sesong nå. Vi ber hele regjeringen om å revurdere forslag til møtetidspunkt, slik at vi kan få en realitetsvurdering av vårt forslag til protokoll på et langt tidligere tidspunkt. Det mener jeg de over 50.000 spillerne i breddefotballen for voksne fortjener, sier Svendsen til fotball.no.

 • av Lars Erik Larsen
  DEL

  Korona-dødsfall

  En person innlagt ved Sørlandet sykehus er død som etter å ha vært smittet av koronaviruset.

  - Det blir ikke gitt flere opplysninger i saken, opplyser Johanne Tunaal-Larsen, kommunikasjonsrådgiver ved SSHF i en pressemelding. 

 • av Lars Erik Larsen
  DEL

  Stadig færre arbeidssøkere

  For en måned siden var det registrert 18.665 arbeidssøkere i hele Agder. En måned senere har dette tallet sunket til 13.820.

  - Det er 1 066 færre enn for en uke siden og 4 845 færre enn for en måned siden, Vi har nå hatt 11 uker med nedgang i antall arbeidssøkere i Agder, og reduksjonen siste uke er den største i en uke siden krisen startet, sier fungerende direktør i NAV Agder, Per Lund.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Ytterligere forsinkelser i dagpenger til permitterte

  NAV skriver i en pressemelding at de allerede har utbetalt 20,7 milliarder kroner til arbeidstakere, selvstendig næringsdrivende og frilansere, og 12 stortingsvedtak er kvittert ut. Samtidig behandler de for tiden åtte ganger flere søknader om dagpenger per uke enn før koronakrisen. Likevel vil det derimot ta noe tid før alle søknadene er ferdig behandlet.

  – Vi har jobbet på spreng og vil fortsette med det gjennom sommeren. De som har rett til dagpenger, kan enkelt søke om et forskudd i påvente av penger, sier beredskapsleder i NAV Yngvar Åsholt i pressemelsingen.

  I pressemeldingen skriver de videre at de siden 9. mars har mottatt 480.000 søknader om dagpenger, og at de så langt har ferdigbehandlet 301.000 søknader. 

  Hadde det ikke vært for den økte saksbehandlingskapasiteten, ville de med normal kapasitet og fart på saksbehandling trengt mer enn ett års behandlingstid. Den justerte prognosen viser nå ifølge pressemeldingen at saksbehandlingstiden vil være på om lag 4 uker i slutten av juli for helt arbeidsledige, og i slutten av august for permitterte. 

  – Dette er noe senere enn vi antok i april. Det har vært en krevende balanseøvelse å lære opp mange nye saksbehandlere, samtidig som vi skulle øke farten i saksbehandlingen. Vi har blant annet erfart at opplæring og oppfølging av nye saksbehandlere ble mer ressurskrevende enn det vi la til grunn i prognosen fra april. Det har også vist seg at mange saker er mer krevende å behandle enn vi håpet, sier Åsholt i pressemeldingen.

  En av de som reagerer på dette er Marie Sneve Martinussen, nestleder i partiet Rødt.

  – Dette er nok et løftebrudd mot dem som trenger det mest. Mange har ventet på utbetalingene av dagpenger i snart fire måneder. Da har en ekstra måned mye å si når regninger fortsatt ligger ubetalt, skriver Martinussen i en e-post til VG.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Danmark lemper på innreisekrav

  Da Danmark åpnet grenser for tilreisende fra utvalgte land, deriblant Norge, var kravet at man blant annet måtte dokumentere at man hadde booket minst seks overnattinger for å kunne feriere i landet. Onsdag ble det klart at regjeringen i Danmark opphever dette kravet lørdag 4. juli. Det skriver blant annet Fædrelandsvennen.

  Dette gjør at det da vil være mulig også å reise på dagsturer til Danmark

 • av Olav Hoel
  DEL

  Lemper på innreiseregler

  På onsdagens pressekonferanse fra regjeringen ble det kjent at statsborgere fra land utenfor EU og EØS som har arbeids-og oppholdstillatelse i Norge kan reise inn i landet. I tillegg kan studenter og de med teknisk kompetanse som er unntatt kravet om oppholdstillatelse kan reise til Norge.

  – De er omfattet av karanteneplikten og må forholde seg til smittevernråd som alle andre, sier Mæland.

  Samtidig som det fra før er åpnet for all familieinnvandring innenfor EU og EØS, må de som kommer fra land utenfor dette området vente til tillatelse er gitt.

 • av Lars Erik Larsen
  DEL

  13.000 kan få digital opplæring

  Allerede mot slutten av juni kommer det flere nettbaserte kurs. Det skjer etter at regjeringen har bevilget 85 millioner kroner.

  For å gi de som har mistet jobben eller blitt permittert et utdanningstilbud, har regjeringen doblet satsingen på nettbaserte kurs. Nå kan over 13.000 arbeidsledige og permitterte bruke den ledige tiden til kompetanseheving gjennom dette tilbudet, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H).

 • av Lars Erik Larsen
  DEL

  120 millioner kroner til påfyll av kompetanse

  Reiseliv er blant bransjene som er hardest rammet av koronakrisen. Derfor har regjeringen satt av 120 millioner kroner til påfyll av kompetanse for ansatte i reiseliv og andre koronarammede bransjer. Det skriver kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

 • av Olav Hoel
  DEL

  Mandagens korona-tall

  Rett over klokken 22 mandag kveld viser statistikken til VG at antallet registrert smittede i Norge er oppe i 8.862, noe som er en økning på 7 personer det siste døgnet. 

  Antallet innlagte på sykehus er nå 15 personer, en nedgang på 7 personer siden søndag. 

  Antallet som får intensivbehandling har gått ned fra 4 til 2 personer siden søndag. Også antallet pasienter på respirator har gått ned fra 4 til 2 det siste døgnet.

  Det har til nå ikke blitt registrert noen nye korona-relaterte dødsfall i Norge i dag. Det totale tallet står derfor fortsatt på 249 registrerte døde i Norge som følge av korona.

  Per søndag viser statistikken at 331.935 personer har blitt testet for korona.

Flere artikler

 1. NYHETER

  Korona-viruset stanser vekteren

 2. NYHETER

  Mindre kriminalitet

 3. NYHETER

  Åpning av oppfinnerparken

 4. NYHETER

  – Lagt masse tid og arbeid inn

 5. NYHETER

  Millionbeløp til Lister-kommunene

 6. NYHETER

  – Å sove ute i naturen blir det verste