– Vi har en formening om hvem det er, men har ikke identifisert vedkommende ennå. Politiet har imidlertid orientert antatt pårørende, med forbehold, sier operasjonsleder Eivind Formo i Agder politidistrikt til Lister24.

En person omkom etter frontkollisjonen mellom en personbil og et vogntog på E39 mellom Kvinesdal og Flekkefjord rett før klokken 23 lørdag kveld.

E39 åpnet for normal trafikk igjen ved 17-tiden søndag ettermiddag.

Det var sjåføren av personbilen som forulykket. Vogntogsjåføren slapp fysisk uskadet fra ulykken.

– Vi har iverksatt et identifiseringsarbeid for å finne ut hvem det var som omkom, men dette kan ta tid, sier Miriam Stausland, også hun operasjonsleder i Agder politidistrikt.

Ifølge Stausland vil identifiseringsarbeidet neppe gi noen endelige svar i løpet av søndagen.

Store materielle skader

Kriminalteknikere fra politiet og representanter fra Statens vegvesens ulykkeskommisjon jobbet gjennom hele natt til søndag på ulykkesstedet hvor en personbil og et vogntog frontkolliderte på E39, like vest for Fosselandstunnelen på Kvinesdal-siden ved kommunegrensen til Flekkefjord.

Både personbilen og vogntoget stod i morgentimene søndag igjen i veibanen helt utbrent etter at begge begynte å brenne etter sammenstøtet. De materielle skadene var voldsomme, særlig på personbilen.

En personbil og en lastebil kolliderte på E39 vest for Fosselandstunnelen mellom Kvinesdal og Flekkefjord lørdag kveld. Begge kjøretøyene tok fyr etter ulykken. Foto: Torbjørn Ravndal
Kraftige bremsespor bak vogntoget. Foto: Tom Arild Støle

– Det er for tidlig å si noe om hva som forårsaket brannen. Det håper vi de kriminaltekniske undersøkelsene etter hvert skal kunne gi oss et svar på, forklarer Stausland.

Både personbilen og vogntoget som kolliderte på E39 vest for Fosselandstunnelen mellom Kvinesdal og Flekkefjord rett før klokken 23 lørdag kveld begynte å brenne etter kollisjonen. Nødetatene ble varslet om ulykken klokken 22.53.

Først ved 00.20-tiden kunne politiet opplyse om at brannen i kjøretøyene var slått ned, og at brannmannskapene på stedet holdt på å spyle dem med vann for å kjøle dem ned.

Ulykkesstedet søndag morgen. En person er bekreftet omkommet etter en frontkollisjon mellom en personbil, som den omkomne satt i og et vogntog vest for Fosselandstunnelen på E39 mellom Kvinesdal og Flekkefjord sent lørdag kveld. Foto: Tom Arild Støle
Kriminalteknikere og representanter fra Statens vegvesen jobbet på ulykkesstedet gjennom hele natten. På morgenkvisten søndag startet bilbergingsarbeidet. Foto: Tom Arild Støle

Politiet var raskt ute med å melde at det hele fremsto som en alvorlig ulykke. Ulykkesårsaken er så langt ikke kjent.

Brann spredte seg

Vogntoget ble etter kollisjonen stående tett inn til autovernet, mens personbilen sto relativt midt i veibanen. Bak vogntoget, som var på vei vestover er det kraftige bremsespor fra det tunge kjøretøyet.

Alt tyder derfor på at personbilen har kommet over i motsatt kjørefelt.

Brannen i kjøretøyene spredte seg raskt til terrenget, og brannmannskapene satte alle kluter til for å få slukket brannen både i kjøretøyene og i terrenget.

Ved 00.20-tiden hadde altså brannvesenet slått ned flammene i kjøretøyene. Brannen i terrenget hadde man da også fått kontroll på.

En lastebil og en personbil kolliderte på E39 vest for Fosselandstunnelen rett før klokken 23 lørdag kveld. Foto: Torbjørn Ravndal