Skipet så sånn ut da "Ægir" nådde frem til havaristen.

Redningsselskapet

Dansk fiskebåt fikk black out og slagside

Det ble slått alarm etter at fiskebåten "Gitte Henning" med åtte personer om bord fikk black out og slagside like sør for Lindesnes lørdag ettermiddag.

Publisert: Publisert:

— Vi fikk melding klokken 14.21 fra fartøyet selv om at de hadde fått black out og slagside fire nautiske mil sør for Lindesnes, og at de trengte assistanse, opplyser Hovedredningssentralens Johan Mannsåker til Lister24. Det ble sendt ut melding fra Rogaland radio og to fartøy som var i nærheten dro til stedet.

— I tillegg sendte vi redningsskøyta "Ægir" fra Farsund og taubåten BB "Connector" fra Kristiansand mot havaristen, sier Mannsåker.

Han bekrefter at det var den danske fiskebåten "Gitte Henning" som var i trøbbel. Om bord var åtte personer.

— Det er i ferd med å blåse opp, akkurat nå er det 12 sekundmeter vind, berettes det fra "Ægir" når Lister24 kontaktet skøyta da de var på vei med blålys til havaristen like før klokken 15. Da Lister24 snakket med Mannsåker ved 16.30-tiden så han på skjermen at aksjonen så ut til å være vellykket.

— De har fått rettet opp skipet igjen og fått i gang lensepumpene. Jeg ser at de også har fått start på en av motorene, og det ser ut som om hovedmotoren også endelig er i gang. De har fått opp dampen og gjør 9,1 knop nå, opplyste Mannsåker.

"Gitte Henning" er et skip som tidligere het "Eros".

Publisert: