Sorgen bruker ikke bilbelte, men lærdommen etter en dødsulykke kan redde andre. Ifølge Statens Havarikommisjon var det kun en av fem brannmenn som brukte bilbelte under utrykningen som førte til dødsulykken der brannmannen Frank Oddvar «Franki» Thoresen omkom.

Det er fortsatt en del som gjenstår før havarikommisjonen er klar med en endelig rapport om dødsulykken på fylkesvei 465 ved Omland i Kvinesdal 14. juli. Statens Havarikommisjon har valgt å offentliggjøre at kun en brukte bilbelte av de fem som var ombord. Avdelingsdirektør i Statens Havarikommisjon, Rolf Mellum, sier «Det er viktig at alle skjønner betydningen av å bruke bilbelte.» Brannsjef i Brannvesenet sør, Jon Inge Aasen, er også kritisk og overgitt over den manglende bilbeltebruken. Han sier til Kvinesdal24 at brannvesenet har stort fokus på bilbeltebruk. Brannsjefen legger til at brannvesenet skal ta lærdom av saken, og at lærdommen skal deles med hele landet.

Statens Havarikommisjon jobber med å dokumentere hendelsesforløpet samt avdekke årsaken til mer en ulykken: Hvorfor kjørte fire av fem uten bilbelte? Både operative og organisatoriske forhold vil inngå i undersøkelsen sett i lys av at dette var et utrykningsoppdrag. I tillegg vil forhold som påvirket skadeomfanget bli undersøkt.

Forklaringene om hvorfor kan bidra til økt sikkerhet for redningsmannskaper over hele landet.

Fem tjenestemenn rykket ut etter melding om en alvorlig ulykke der det kunne stå om liv. I sine oppofrende medmenneskelige vilje og evne til å redde andres liv, har de ikke tenkt godt nok på egen sikkerhet. Forklaringene om hvorfor kan bidra til økt sikkerhet for redningsmannskaper over hele landet. Den lærdommen kan bidra til å redde liv og skjerpe tiltak for helse, miljø og sikkerhet i redningsetatene.